Annonce
Trekantens Folkeblad

Ugens guide: Børkop Vandmølle maler atter mel

Et par dage i uge 29 males atter mel på Børkop Vandmølle. Og man må gerne kigge forbi, før, under og efter

Annonce

Børkop: Hov, skal Børkop Vandmølle nu atter til at male mel?

- Ja, det gør Børkop Vandmølles Venner i ny og næ, og det sker atter i den kommende uge. Altså uge 29. Her vil der været gang i møllehjulene både tirsdag og onsdag, hvor der skal der males mel.

Hvilken mel?

- Forskellige slags. Fuldkornshvedemel, hvedemel, klid og grahamsmel. Men Børkop Vandmølles Venner producerer faktisk løbende omkring 17 forskellige slags mel. Det hele er lavet på økologisk korn, og man kan godt købe produkterne.

Men der males mel tirsdag den 17. juli og onsdag den 18. juli. Sker der ellers noget?

- Ja, om mandagen skal det hele klargøres og prøvekøres, og der er man også velkommen til at kigge forbi til en snak og et indblik i, hvordan sådan en vandmølle ser ud i maskinrummet. Om torsdagen pakkes sammen og ryddes op, og her kan man også kigge forbi. I de fire dage er Farbror Svends Samling også åben. Der er fri entré til det hele.

Hvor gammel er vandmøllen egentligt?

- Uh, gammel. Der har ligget en mølle der måske siden 1100-tallet, men i hvert fald ved man, at der har været en vandmølle på stedet siden 1536. Den nuværende mølle er fra 1830 og er en mølle af gearkassetypen.

Hvornår er der åbent i møllen, så man kan kigge forbi. Og måske købe noget mel.

- Mandag og torsdag er der åbent fra klokken 10 til 12. Tirsdag og onsdag er der åbent fra klokken 10 til 12 og igen fra klokken 13 til 15.

Og man kan også få et indblik i Farbror Svends Samling. Hvad er det?

Farbror Svends Samling er et lille museum med landbrugsredskaber samt husholdningsredskaber, som har til huse i den tidligere svinestald på Børkop Mølle.

Kan man få noget at spise, når man nu er på Børkop Vandmølle?

- Nej Restaurant Børkop Vandmølle, som jo ligger mellem møllen og museet, holder ferielukket i de dage. Man kan dog købe en is i Farbror Svends Samling. Og så selvfølgelig mel i møllen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce