Annonce
Trekantens Folkeblad

Ugens guide: Den nazistiske spurv lander i Børkop

Man kan blive klogere på Spurven, både bogen og personen, når der er forfatteraften i Børkop.

Tordag er der foredrag på Børkop Bibliotek, som handler om den danske nazi-agent Vera Schalburg. Også kaldet Spurven.

Annonce

Børkop: Hun er en kvinde, som der selv her mange år efter sin død, er der masser af mystik omkring. Vera Schalburg. Og nu kan man høre mere om hende, når der er foredrag på Børkop Bibliotek. Hvem er det, der holder foredraget?

- Det gør Kirstine Kloster Andersen, der har skrevet bogen Spurven, der handler om Vera Schalburgs ret fantastiske liv, som bragte hende til Danmark fra Rusland, hvor hun er født i en adelig familie. De blev tvunget på flugt, da oktoberrevolutionen skyllede hen over Rusland, og familien flygtede til Danmark, nærmere bestemt Hellerup. Hendes bror blev nazist, og Vera fulgte efter. Hun blev tysk agent, men hun blev senere dobbeltagent for englænderne. Eller gjorde hun?

Ja, det er jo et godt spørgsmål, for er det ikke noget med, at historien om Vera Schalburg også er en historie, hvor myter og fakta florerer?

- Jo, der der er mange myter og konspirationer omkring spurven, men Kirstine Kloster Andersen har brugt mange år, og lavet et kæmpe research, omkring Veras liv, og det arbejde samt historien om Vera, vil forfatteren fortælle mere om ved foredraget.

Så det bliver en tur tilbage til en dramatisk tid?

- I den grad. Vera var et menneske, der levede i en voldsom tid med både krig, revolution og kold krig, og hun levede bestemt ikke et stille liv. Hun døde i øvrigt i 1993

Hvornår finder foredraget sted?

Det gør det torsdag den 7. februar, og der er start klokken 19. Billetter kan bestilles via Børkop Biblioteks hjemmeside: vejlebib.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce