Annonce
Trekantens Folkeblad

Ullas Have er atter åben - men måske er det snart slut

Ulla Nørskov byggede en stor og unik have, efter hun kom over en kræftsygdom. Nu har hun fået Parkinson, og derfor ved hun ikke, hvor længe hun kan holde haven. Foto: Mette Mørk
Ulla Nørskov har skabt en have, som er ganske unik og helt sin egen. Her er der 50 nuancer af grøn, og nu er haven atter åbnet for offentligheden.
Annonce

Børkop: Herinde i den store have ned mod Skærup Å hersker de mange farver. Røde, gyldne og så videre.

- Og så er her grønt. 50 nuancer af grønt, siger Ulla Nørskov.

Hendes have er gentligt hendes egen, som har sammen med manden Ole. De to har gennem mange år knoklet med at forme dem om fra en ruin. hvor der stod et træ og en masse ukrudt, til den smukke, delvist japansk inspirerede have.

- Haven er smuk fire gange om året. Vinter, forår, sommer og efterår. Og nu er der atter åbent, og alle er meget velkomne til at kigge forbi. Jeg håber, at mange kigger forbi i år, for jeg er ikke sikker på, hvor mange år vi kan fortsætte med stedet her, siger Ulla Nørskov, der er 72 år.

Hun er blevet ramt af Parkinsons sygdom.

- Det fik jeg konstateret i august sidste år, og det er en hård melding at få. Lige nu er det ikke det store problem, men jeg ved jo ikke, hvor slemt det bliver, og hvor hurtigt det bliver værre. Oven i hatten har jeg slidgigt i ryggen, så det bliver ikke nemt at fortsætte med haven, siger hun.

Jeg håber, at mange kigger forbi i år, for jeg er ikke sikker på, hvor mange år vi kan fortsætte med stedet her

Ulla Nørskov, indehaver af Ullas Have

Annonce

Haven er åben

Men lige nu går det. Hendes mand Ole og et barnebarn hjælper til, og haven er klar til at modtage gæster.

- Jeg vil gerne give folk den gode oplevelse, som haven også giver mig. Det er en have, som er anlagt ud fra min inderste sjæl, siger hun.

Men hvor længe hun kan give gæster den oplevelse det er at komme i den store have med de rislende bække, ved hun ikke. Der er endnu ingen planer om, hvad der skal ske med haven, når den ikke længere kan passes. Lige nu bliver den passet som altid, og man kan besøge den hver anden weekend (første og tredje weekend i måneden) frem til midten af september. Desuden er der åbent efter aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce