Annonce
Turistavisen - DK

35 nymalede skinnecykler er klar til gæster

Conny Engholm Knudsen og Mie Isaksen på en af de 35 nymalede og istandsatte skinnecykler på skinnecykelbanen fra Nørre Nebel til Nymindegab.Conny Engholm Knudsen und Mie Isaksen auf einem der 35 frisch lackierten Schienenfahrräder auf der Draisinenbahn zwischen Nørre Nebel und Nymindegab. Foto: Steen Tue Bjerborg
Frivillige har malet og istandsat de populære skinnecykler på banen fra Nørre Nebel til Nymindegab. De kan lejes direkte i Engholm Dyrepark.

Nørre Nebel: 35 nymalede og istandsatte skinnecykler står klar til at tage imod gæsterne på den populære skinnecykelbane på det gamle banelegeme fra Nørre Nebel til Nymindegab.

Frivillige fra kajakklubben i Nymindegab har givet skinnecyklerne en ordentlig overhaling. Cyklerne er blevet malet i røde farver, kæderne er blevet smurt og strammet, og så har nogle af de mest medtagne cykler fået skiftet pedaler, sadler og kæder.

Lejes i dyreparken

Conny Engholm Knudsen, der ejer Engholm Dyrepark lige efter banelegemet og perronen, hvor skinnecyklerne står, har overtaget udlejningen af cyklerne. Det betyder, at man fra nu af kan leje en skinnecykel direkte i dyreparkens billetsalg hver dag.

- Jeg synes, at skinnecyklerne er en rigtig god og vigtig attraktion for vores område. Det vil jeg gerne bakke op. Samtidig er det oplagt, at dem, der lejer skinnecyklerne, kan bruge mine gode parkeringsforhold, og så fremmer det selvfølgelig også min forretning, smiler Conny Engholm Knudsen.

Hun har stillet en skinnecykel op i dyreparken for at gøre opmærksom på dem.

Annonce

Vildt populære

Skinnecykelbanen i Nørre Nebel, der løber på det gamle banelegeme, værnemagtsbanen, fra Nørre Nebel til Nymindegab og tilbage, er i det hele taget meget eftertragtet og populær.

Den lokale skinnecykelbane har den højeste bedømmelse blandt de fem kendte skinnecykelbaner, der er i Danmark. Og den bliver brugt flittigt af alle - lige fra grupper af unge til familier med børn og pensionister.

- Skinnecyklerne er helt vildt populære. Vi kunne have lejet det dobbelte ud. Og mange har spurgt efter dem, imens de har været til reparation og maling, fortæller Conny Engholm Knudsen.

Hverken Conny Engholm Knudsen eller Mie Isaksen har prøvet en længere tur på en skinnecykel. Men de nyder det og kan bekræfte, at cyklerne er utrolig populære.Conny Engholm Knudsen und Mie Isaksen haben beide noch keine längere Fahrt mit einer Draisine unternommen. Aber sie genießen es und können die große Beliebtheit der Schienenfahrräder bestätigen. Foto: Steen Tue Bjerborg
Frivillige fra kajakklubben i Nymindegab har malet skinnecyklerne i røde farver, de er blevet smurt, og flere af cyklerne har også fået nye pedaler, sadler og kæder.Freiwillige vom Kajakklub in Nymindegab haben die Schienenfahrräder rot lackiert, geschmiert und zum Teil mit neuen Pedalen, Sätteln und Ketten ausgestattet. Foto: Steen Tue Bjerborg

Skinnecyklerne

Skinnecyklerne fra Nørre Nebel til Nymindegab drives af en frivillig forening. Der er 35 skinnecykler, heraf knap en tredjedel tandemcykler.

Skinnecykelbanen fra Nørre Nebel til Nymindegab er godt 7 km lang hver vej og løber på det gamle banelegeme, Værnemagtsbanen.

Skinnecyklerne kan lejes hver dag hos Engholm Dyrepark ved siden af perronen og startstedet i Nørre Nebel, hvor skinnecyklerne står. Skinnecyklerne har også en hjemmeside, skinnecykler.dk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce