Annonce
Turistavisen - DK

80 heste, 19 marsvin, 2 undulater og 3 hunde - på stutteriet elsker de dyr

Michaela og Madita Schmidt med nogle af stutteriets mange dyr. Familien har i øjeblikket både heste, hunde, marsvin og undulater. Foto: Mia Bentzen
I naturskønne omgivelser med udsigt over Ho Bugt ligger det familiedrevne Vestmose Stutteri. Et sted, hvor hjerteblod og dyrs trivsel er i højsædet, mens fokus er på at give gæsterne en smuk hesteoplevelse.

Ho: I takt med at man bevæger sig de sidste meter ned ad stien, som fører ind til Vestmose Stutteri, får man ret hurtigt et indtryk af, hvor meget familien Schmidt egentlig elsker dyr.

Husets tre hunde rejser sig for at byde nye gæster velkommen, mens stedets næsten 80 heste græsser på markerne i baggrunden med udsigt til havet. To undulater og 19 marsvin bor her også. Antallet af dyr i husstanden kan dog svinge en hel del. Familien har nemlig venner, der arbejder hos Dyrenes Beskyttelse, og som af og til kommer ud med et par kaniner eller marsvin.

Michaela og Madita Schmidt arbejder begge to fuldtid på Vestmose Stutteri, mens resten af familien hjælper til så meget som muligt. Foto: Mia Bentzen

- De må hellere end gerne være her. Børnene kan godt lide at kigge på dem, når de går herude i det store bur, og vi vil gerne være med til at give dem et nyt hjem, fortæller 26-årige Madita Schmidt.

Annonce

Sammen med sine to søstre har hun gennem mere end et årti hjulpet sine forældre, Michaela og Martin Schmidt, med at drive Vestmose Stutteri.

Livsvalg frem for guldgrube

Det er nu 11 år siden, at familien Schmidt forlod Hamborg til fordel for Vestjylland. Rygsækken var pakket med håb og drømme om at kunne gøre tingene på deres helt egen måde.

Madita Schmidt elsker at arbejde med ungheste, men hun har også taget en kontoruddannelse, som hun har i baghånden, hvis det en dag skulle blive aktuelt. Foto: Mia Bentzen

- Der er ikke meget fritid, men til gengæld har vi frihed i vores arbejde, som 56-årige Michaela Schmidt siger om livet på stutteriet og fortsætter:

- Vi har et stort sammenhold, fordi vi har valgt at gøre det her som familie. Og beslutningen om at drive Vestmose Stutteri har i langt højere grad været et livsvalg og en livsstil, end det har været en guldrandet forretning.

- Når alle dyrene også skal leve godt og have et dejligt liv, så skal man være idérig for at kunne tjene penge, slår Michaela Schmidt fast.


Vi har et stort sammenhold, fordi vi har valgt at gøre det her som familie. Og beslutningen om at drive Vestmose Stutteri har i langt højere grad været et livsvalg og en livsstil, end det har været en guldrandet forretning.

Michaela Schmidt


Vestmose Stutteri udbyder blandt andet turridning, firmature og weekendaktiviteter, der skal være med til at generere en omsætning. Her bliver både skov, strand og de åbne vidder taget flittigt i brug, når folk i alle aldre, erfarne som nybegyndere, skal prøve kræfter med at ride.

Vestmose Stutteri

Familien Schmidt overtog Vestmose Stutteri i 2010. Adressen er Hovej 29, 6857 Blåvand. Her kan man både komme på ridetur og overnatte.

Stutteriet har fortsat åbent for turridning, men tager deres forholdsregler for at undgå spredningen af coronavirus.

Der er mulighed for at vælge mellem seks forskellige ture ud i den jyske natur, som varierer i sværhedsgrad.

- Det er en anden måde, man kan vise naturen frem på til folk, når de er på en hesteryg. Vi møder tit krondyr, som reagerer helt anderledes, når man kommer med hest. Så står de bare der og kigger, og det er altså en dejlig oplevelse, siger Michalea Schmidt.

Annonce

Intet pres på døtrene

Lige nu hjælper Madita Schmidt sin mor med at drive stutteriet på fuld tid, men hun har også en kontoruddannelse i baghånden. Det er altid godt at have noget at falde tilbage på, som hun siger:

- At have en gård er dejligt, og det er en drøm, men det kræver også meget, og så giver det sjældent særligt mange penge.

26-årige Madita Schmidt føler sig da heller ikke presset til at overtage stedet, hvis hun en dag kommer til at stå med det valg.

Madita Schmidt er den mellemste i en søskendeflok på tre. Alle tre piger har taget del i arbejdet på Vestmose Stutteri, når det har passet ind i forhold til skole og studier. Foto: Mia Bentzen

- Jeg ved godt, at jeg ikke behøver at være her. Det har min mor altid sagt, og hvis ingen af hendes døtre vil fortsætte med at drive stedet, så er det fint for hende.

Madita Schmidts mor følger hurtigt op.

- Det var min drøm, og børnene sagde ja. Hvis jeg en dag bliver for gammel, så er det sådan, det er, og så har vi haft nogle dejlige år, siger Michaela Schmidt.

For nu er de overvejelser dog lagt på hylden, for Michaela Schmidt har ikke i sinde at give slip på Vestmose Stutteri lige foreløbigt.

- Forhåbentlig kan jeg da klare at drive stedet en del år endnu, siger Michaela Schmidt med et smil.

Annonce

Mest læste

Ugeavisen Ringkøbing

Galleri 5's kunstnertrekløver sætter harmoniske farver på Kunstnerbyen Ringkøbing

Annonce
Turistavisen - DK

Kvinden bag Huset Tind: - Jeg bliver helt dårlig efter et par dage væk fra butikken

Annonce
Turistavisen - DK

Det syder og bobler hele vejen rundt om fjorden: Se den nye vestjyske spritrute

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

WOW PARK i Skjern: Oplev masser af nye aktiviteter

Turistavisen - DK

Nyd foråret fra Lyngvig Fyr

Turistavisen - DK

Vikingerne vågner

Mest læste

Turistavisen - DK

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Annonce