Annonce
Turistavisen - DK

Alice udlever sin iværksætterdrøm med en vintage-forretning

Alice Hjørngaard fra Kvong springer ud som iværksætter og udlever en livslang drøm om at have en webshop med et tilhørende showroom, som hedder Hjørngaard Vintage. Foto: Jacob SchultzAlice Hjørngaard aus Kvong startet als Existenzgründerin durch und lebt nun ihren Lebenstraum: ein Onlineshop mit dazugehörigem Showroom unter dem Namen Hjørngaard Vintage. Foto: Jacob Schultz
Alice Hjørngaard har åbnet en vintage-forretning. Hjemme på gården har hun sit showroom og webshoppens lager, og mens andre kalder hendes mod for tåbeligt, er hun selv overbevist om, at hun nok skal lykkes med sin drøm.

Kvong: Hjemme hos Alice Hjørngaard er der fyldt med gamle ting. Skabe og kommoder har levet flere årtier, og selv mindre interiør som for eksempel lampeskærme er af ældre dato.

Modsat forventningen ser Alice Hjørngaards hjem ikke gammelt ud. Hun har nemlig istandsat de gamle møbler og det ældre inventar, som hun enten har arvet eller fundet på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker.

Med et malerstrøg giver hun tingene nyt liv, og nogle ting får endda en helt ny anvendelse.

Annonce

- Jeg synes jo, at langt de fleste ting har en genanvendelighed, og det har været min interesse alle dage at gøre gammelt til nyt, fortæller hun.

Alice Hjørngaard tog beslutningen om at springe ud som iværksætter i efteråret sidste år, da hun var ved at afvikle sit daværende job hos Sparekassen i Nr. Nebel, hvor hun arbejdede som afdelingsleder i Lunde. Foto: Jacob SchultzAlice Hjørngaard fasste im Herbst vergangenen Jahres den Entschluss, als Existenzgründerin durchzustarten, als sie ihre damalige Stelle als Filialleiterin der Lunde-Filiale der Sparkasse in Nr. Nebel abwickeln musste. Foto: Jacob Schultz

Den store passion for genanvendelighed har hun nu valgt at gøre til mere end en hobby. Hun har kastet sig ud i en tilværelse som iværksætter med sin egen forretning - eller rettere med en webshop og et fysisk showroom hjemme på gården ved Kvong, som kunderne kan besøge for at få inspiration. Forretningen kalder hun Hjørngaard Vintage.

- Jeg vil gerne sætte fokus på, at man ikke behøver smide væk. Man skal bare lige lære at se mulighederne i sine gamle ting, siger Alice Hjørngaard og tilføjer, at det også handler om at få folk til at se, at hvis de ikke selv kan bruge et gammelt møbel, så kan andre måske.

Sortimentet har foruden varer med fokus på genbrug også nye ting til boligen i vintage-stil såsom kunsthåndværk og brugskunst, men selv de nye ting har et bæredygtigt aspekt.

19. juni åbnede Alice Hjørngaard sit showroom på gården ved Kvong. Her kan kunderne komme og se hendes udvalg af genbrugsvarer. Foto: Jacob SchultzAm 19. Juni eröffnete Alice Hjørngaard ihren Showroom auf dem Hof bei Kvong. Hier können die Kunden ihre Secondhand-Angebote in Augenschein nehmen. Foto: Jacob Schultz

Alice Hjørngaards passion for genbrug handler nemlig især om, at hun gerne vil passe på klimaet. Sådan har hun egentligt altid haft det, så hun har svært ved præcist at sætte ord på, hvorfor det ligger hendes hjerte så nært.

- Det med at købe billigt og så smide ud, når man er færdig med at bruge det, det bryder jeg mig ikke om, siger hun.

Vil ikke fortryde

Beslutningen om at springe ud som iværksætter tog Alice Hjørngaard i efteråret sidste år. Hun skulle afvikle sit daværende job hos Sparekassen i Nr. Nebel, hvor hun arbejdede som afdelingsleder i Lunde.

Kort før jul stoppede hun i jobbet og fik så mulighed for at få et job på halv tid i sparekassens administration i Nr. Nebel. Den mulighed takkede hun ja til, for med halv tid i sparekassen har hun tid til sin iværksætterdrøm, samtidig med at hun har et økonomisk sikkerhedsnet.

Det har givet hende mulighed for at komme godt i gang uden at risikere det helt store, og fordi hun har sit showroom og lager hjemme på gården, har hun ingen ekstra husleje.

Foruden et showroom på gården ved Kvong arbejder Alice Hjørngaard på at få sin webshop gjort færdig. Foto: Jacob Schultz
Alice Hjørngaard håber at kunne udnytte sin viden fra sit tidligere job i sparekassen til at lykkes med sin forretning. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce