Annonce
Turistavisen - DK

Biergarten Søndervig serverer sit helt eget bryg

Lasse Rysgaard (th) sammen med Thomas Horacek, brygmester på Rækker Mølle Bryghus, hvor Biergarten Søndervigs nye øl bliver produceret. Foto: René Hansen

Øl-entusiasterne Jesper Nielsen og Lasse Rysgaard mødte et par lidelsesfæller med adgang til et brygge-anlæg. Efter flere års arbejde har de lanceret tre nye typer øl i Biergarten.

Annonce

Når Jesper Nielsen og Lasse Rysgaard sætter sig noget for, går de 100 procent ind for det. Derfor har de i flere år arbejdet hen imod at få deres egne øl, så Biergarten Søndervig blev en rigtig Biergarten - ligesom i Tyskland.

Det er nu lykkedes, i dag tapper de Keller Bier, Classic og Coffee Stout fra øl-hanerne i Biergarten.

- I Tyskland er der mange mindre bryghuse, og hver biergarten har sin egen øl. Det er supermoderne syd for grænsen, fortæller Lasse Rysgaard.

Hverken han, Jesper Nielsen eller Frank Hansen, indehaver af Rækker Mølle Bryghus, kender andre lignende steder i Danmark, der har sin helt egen øl og serverer mad.

Annonce

Keller Bier hitter

Og kunderne har taget godt imod de nye øl - specielt Keller Bier.
- Når de har smagt Keller, så kommer de er retur. De er vilde med den, fortæller Jesper Nielsen og tilføjer:
- Kunderne er vilde med øllene - også det specielle i, at vi har vores egen øl, som man hverken kan købe i supermarkeder eller få andre steder.
De har imidlertid planer om at lave en gavepakke med smagsprøver på ølstuens unikke øl og sælge dem i huset.
Biergarten Søndervig serverer øllene i små og store krus og i små plastglas, hvis man vil smage dem alle tre - eller prøvesmage, inden man vælger, hvilken en man skal have i stor format.

Annonce

Fem år undervejs

De tre nye øl-typer har Jesper Nielsen og Lasse Rysgaard udviklet i samarbejde med René Hansen og hans far, Frank Hansen - sidstnævnte har i mange år brygget øl på hobbyplan og har et prøve-anlæg i sit firma i Hoven.

Der mødes de fire øl-entusiaster om vinteren for at udvikle øllene.

Keller Bier, som de fire selv er rigtig vilde med, var længe undervejs, cirka fem år, inden de kort før jul var helt tilfredse med resultatet.

Det er første gang, at Frank Hansen samarbejder med ejerne af en biergarten eller et andet sted, der serverer øl - og han ingen planer om at indgå samarbejde med andre.
- Hvis de sælger øl nok, siger han og smiler.

Flere øl-forsøg

Frank Hansen gik ind i øl-projektet med indehaverne af Biergarten, fordi han synes det er sjovt - og så er ideerne opstået hen ad vejen.

Ideerne stopper imidlertid ikke ved de tre øl. Der er flere nye øl-typer i gære, når de fire øl-entusiaster og -nørder mødes omkring prøvebrygge-anlægget i Hoven i de mørke vinteraftner.

- Vi skal prøve noget nyt - måske cognac-øl, whisky-øl. Jeg har lavet de første forsøg med whisky, de lå tre måneder på egetræsfad til whisky. Men det er dyrt, for fadet kan kun bruges én gang, fortæller Frank Hansen, smiler og tilføjer:
- Vi roder med øl-cider til vinter.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce