Annonce
Turistavisen - DK

Campinggæsterne får gys, leg og læring i escaperooms

Hos Campwest Sportsresort i Oksbøl er der masser af aktiviteter for børn og voksne. En af dem er de populære escaperooms, som ejerne nu også har planer om at etablere i nogle af hytterne.
Annonce

Oksbøl: - Vi har haft escaperoom i et år, og det er meget populært blandt vores gæster, fortæller Chanette Plauborg, der på 13. år driver campingpladsen sammen med sin mand Mogens Plauborg.

Legen går kort fortalt ud på, at man bliver lukket inde i et rum og skal finde en måde at komme ud, inden der er gået 60 minutter. Man får en forhistorie om temaet, og hvorfor man er blevet lukket inde i rummet. Herefter gælder det så om at finde forskellige ledetråde og løse en gåde, der eksempelvis udløser en kode til en hængelås. Chanette og hendes team følger med via kameraer og hjælper med en ledetråd, hvis deltagerne går helt i stå.

- Børn er tit gode til det, for de er gode til at tænke ud af boksen, bemærker Chanette.

Hun fornemmer, at mange synes godt om aktiviteten, fordi de faktisk også lærer noget om den lokale historie undervejs.

I det ene escaperoom er temaet således Tirpitz-stillingen, mens det i det andet er Under Sandet med henvisning til det dansk/tyske krigsdrama, der fortæller om den farefulde minerydning, de tyske krigsfanger blev sat til at udføre efter 2. Verdenskrig.

Annonce

Gådefuld overnatning

Campingparret har nu planer om at etablere flere escaperooms - denne gang i et par af hytterne, så man kan prøve at overnatte i miljøet. Har man ikke lige lyst til at løse gåder og bryde koder, kan hytten også bare benyttes på almindelig vis.

- I første omgang vil vi lave to escaperoom-hytter: én hvor indhold og sværhedsgrad passer til børnefamilier og én, der mere passer til voksne, beretter Chanette.

Hun og Mogens har ledt efter inspiration rundt om i verden, men det er kun lykkes dem at finde ét enkelt sted.

- Det var i Düsseldorf, så vi tog derned for at prøve det og syntes, det var sjovt.

Annonce

Unge lærte om flygtningelejr

Forleden åbnede campingpladsen et midlertidig udendørs escaperoom-miljø, som omhandlede flygtningelejren i Ahl Plantage ved Oksbøl.

Her blev 76 unge fra Sportsfestivalen i Oksbøl klogere på historien om Danmarks største flygtningelejr, samtidig med at de kravlede gennem rør, fiskede nøgler ud af et fængsel og løste gåder i en kiste.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce