Annonce
Turistavisen - DK

Christian åbner bolsjeri i Henne Strand

Christian Petersen er udlært dropskoger, og er netop startet som selvstændig med bolsjeri i Henne Strand. Foto: Tatjana Johnsson
Han er udlært dropskoger, og er vild med at sammensætte farver, smag og mønstre på bolsjer
Annonce

Henne Strand: Christian Petersen (53) har åbent Henne Strand bolcher et bolsjeri midt på hovedgaden ved siden af Købmand Hansen.

- Jeg har beskæftiget mig med bolsjer siden 1984, og er udlært dropskoger i Vestdrops Esbjerg, siger Christian Petersen, og tilføjer:

- Jeg havde et fritidsjob dengang i Vestdrops, som førte til en læreplads, og jeg har altid elsket den kreative proces med sammensætning af forskellig sukker og smag og det at fremstille bolsjer i diverse mønstre og farver. Det er faktisk lidt ligesom at lave en lagkage med lag på lag, og man kan hurtig se, hvis man laver en fejl, så jeg gør mig umage.

Christian Petersen har over årene arbejdet både i Blåvand og Vejers bolsjerierne, nu er han for første gang selvstændig dropskoger.

- Noget af det vigtigste i mit fag er bolsjeopskrifter, de går ofte i arv, og jeg har et par opskrifter der er mere end 100 år gamle. Opskrifter er vi dropskogere meget hemmelighedsfulde omkring, siger han.

Dropskogerens egne favoritter

Dropskoger i Henne Strand, Christian Petersens, bliver aldrig træt af spejderhagl og jordbærbolsjer med lakridspulver.
Annonce

Bolsjedesign

Christian Petersen kan også godt lide at udtænke eget bolsjedesign, og har netop fremstillet en Pokemon Pokeball i et blåt bolsje med ferskensmag.

Bolsjeriet ligger ved siden af Købmand Hansen midt i Henne Strand, hvor det karakteristiske blåstribede legetårn er en del af fronten.

- Vi overvejer at male tårnet i bolsjestribet rød og hvid, da det er ledetråden i interiøret, siger Christian Petersen, der har plads til 100 gæster, og holder åbent året rundt.

Klokken 13 og 15 er det dagligt muligt at komme og fremstille bolsjer og slikkepinde selv til hele familien, og for generelt at opleve en fascinerende bolsjeproduktion.

- Jeg kan godt lide at lave et lille show for dem der kigger forbi, og man behøver ikke at forudbestille tid, siger Christian Petersen.

I de lyse lokaler med højt til loftet, byder Christian Petersen på lækkerier til den søde tand.

- Vi har et bredt sortiment af bolsjer, is og hjemmekværnet kaffe og endda mjød, der er lavet på honning, siger Christian Petersen, og snart tilføjer vi sukkerfri bolsjer og karameller i sortimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce