Annonce
Turistavisen - DK

Danskere på krogen: Birgitte har fået en god start som ejer af fiskesø

I påskedagene var der godt med gæster ved Stauning Fiskesø, der breder sig over et areal på 10.000 kvadratmeter. Privatfoto
Tyske gæster tegner sig normalt for omkring 75 procent af omsætningen hos Stauning Fiskesø, men for tiden er det danske lystfiskere, der i stor stil er ude med snøren.

Stauning: Da Birgitte Vinding i oktober sidste år flyttede hjem til slægtsgården i Stauning, overtog hun blandt andet også driften af en 10.000 kvadratmeter stor fiskesø.

Og hun har fået bid. Onsdagen før påskehelligdagene blev der taget hul på 2020-sæsonen, og når Birgitte Vinding kigger på omsætningen i tidligere år, er hun godt tilfreds:

- Vi har fået en fremragende start, og vi har opretholdt omsætningen. Noget af det, danskerne bruger deres tid på i disse tider, er at tage ud at fiske, og det er jeg da glad for, siger Birgitte Vinding.

Når hun nærstuderer regnskaberne for Stauning Fiskesø, kan hun se, at tyske gæster normalt tegner sig for 75 procent af omsætningen. Men de er af gode grunde ikke ude med snøren i Danmark her i foråret, da grænserne er lukkede som følge af frygten for spredning af coronavirus.

Det var i sin tid Birgitte Vindings far, Tage Kristensen, der anlagde fiskesøen, som i en håndfuld år var bortforpagtet, indtil datteren vendte hjem til Vestjylland.

Det gør måske en forskel, at jeg nu er her som ejer af fiskesøen. Jeg driver den selv og står for det hele.

Birgitte Vinding, Stauning

Annonce

Fisk og fine forhold

Forud for sæsonåbningen af søen på Hølletvej 1 meldte Birgitte Vinding sig ind i diverse Facebook-grupper, hvor lystfiskere kan snakke om alt fra vejr og waders til fangster og farverige fluer.

Hun smed lidt madding ud for at høre, hvad der er afgørende for at få kunder ved sin put & take-sø, og svarene var ret enslydende: Der skal være noget at komme efter i form af udsatte fisk, og så skal der være ordentlige forhold på stedet.

- Det gør måske en forskel, at jeg nu er her som ejer af fiskesøen. Jeg driver den selv og står for det hele, siger Birgitte Vinding, der på det seneste har gjort meget ud af at optimere faciliteter som legeplads, toiletter, renserum, borde og bænke.

Helt alene er den 51-årige kvinde dog ikke om at servicere lystfiskerne på bedste vis. Udsætning af ørreder står en ekstern leverandør før, og når græsset skal slås, tager Birgitte Vindings 81-årige far gerne en tørn.

- Som ny ejer af søen er jeg naturligvis rigtig glad for at opleve, at så mange har lyst til at fiske i den, siger 51-årige Birgitte Vinding. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce