Annonce
Turistavisen - DK

Den gamle mand, Havfruen og Historiefortælleren har nu fået selskab af Nymfen

Klaus Gamst og Gitte Kjeldsen med "Nymfen", den fjerde skulptur langs Fjordstien. Foto: Poul Osmundsen
Stille og roligt har træskulpturer indtaget Fjordstien fra Rådhuset til Sorte Bakker. Flere skulpturer kan meget vil være på vej. Seneste tilføjelse er den kulsorte nymfe ved Rådhuset.

RINGKØBING: Du har måske allerede opdaget det... Stille og roligt har Ringkøbing fået en skulptur-sti.

Det startede i 2014, da Otto Pilgaards skulptur "Manden og havet" blev sat op neden for svømmehallen. Skulpturen blev købt i 2011 efter det første træsymposium i Ringkøbing af Landbobanken, og efter tre år på lager fik den sin endelige placering ved kanten af Fjordstien.

I 2017 fulgte "Havfruen og fjorden", også af Otte Pilgaard, og også lavet i forbindelse med International Wood Sculpture Symposium, der kan ses ved Fjordstien lige foran Rådhuset.

I 2018 lavede Otto Pilgaard "Historiebæreren", der nu kan ses ved Sorte Bakker.

Og nu kan man så nyde Juri Platons "Nymfe", der blev lavet i forbindelse med sidste års træskulptursymposium; der i øvrigt skulle have haft 10 års jubilæum i år, men desværre har måttet udskydes til næste år på grund af en vis coronavirus.

Den høje, sorte delvis abstrakte skulptur er blevet placeret, hvor Fjordstien begynder ved Rådhuset, og blev tirsdag indviet af byrådsmedlem og formand kommunens kunstkøbsudvalg, Gitte Kjeldsen, og marktingschef Klaus Gamst, Landbobanken, der har sponseret alle fire skulpturer.

Messingpladen skrues på skulpturen. Foto: Poul Osmundsen
Annonce

Kulturelt flagskab

- Vi vil gerne støtte et kulturelt flagskib som Træskulpturfestivalen. Det er vigtigt at være med til at sprede den glæde og opmærksomhed, som kunsten giver; det er jo efterhånden megen kunst, der står rundt omkring i byen, siger Klaus Gamst.

For Gitte Kjeldsen er det også vigtigt, at kunsten giver folk en oplevelse.

- Det skulle jo helst være sådan, at folk siger "hvad er det?", når de ser en skulptur som nymfen. Nu har vi så efterhånden fire skulpturer fordelt langs Fjordstien. Det er egentlig lidt tilfældigt, at det er gået sådan, men nu har den jo efterhånden udviklet sig til en skulptur- og kultursti, og det er jo fint, fastslår hun.

At det er abstrakte træskulpturer, der står langs Fjordstien, passer hende og Klaus Gamst udmærket.

- Det er et materiale, der passer godt til stedet, siger Gitte Kjeldsen.

Sandsynligvis vil man se endnu flere skulpturer langs Fjordstien. I alt fald er det meningen, at Træskulpturfestivalen skal holdes igen til næste år.

Den første træskulptur langs Fjordstien - "Den gamle mand og havet", der blev stillet op i 2014. Foto: Poul Osmundsen
"Havfruen" blev skabt under Træskulpturfestivalen i 2017. Foto: Poul Osmundsen
Historiefortælleren ved Sorte Bakker er fra 2018. Foto: Poul Osmundsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce