Annonce
Turistavisen - DK

Det cykler derudad: Hvide Sande Bike flytter i dobbelt så store lokaler og hyrer egen cykelsmed

Martin Thygesen står i spidsen for Hvide Sande Bike, der har sommertravlt med at bringe cykler ud til især tyske turister. Foto: Johan GadegaardMartin Thygesen hat als Inhaber von Hvide Sande Bike im Sommer mit der Auslieferung von Leihfahrrädern, vor allem an deutsche Touristen, alle Hände voll zu tun. Foto: Johan Gadegaard
Sommermånederne er højsæson for lokalt cykeludlejningsfirma i Klegod. Det rykker til nytår i dobbelt så store lokaler med tilhørende værksted i Hvide Sande.

KLEGOD: 450 køretøjer, hvor de fleste er med to hjul, fylder godt op i lagerbygningen på Holmsland Klitvej i Klegod. De tilhører Hvide Sande Bike, som 40-årige Martin Thygesen står bag. Men det cykler derudaf for cykeludlejningen i et sådant tempo, at Martin Thygesen nu har besluttet sig for at rykke i nye og større lokaler.

- Jeg har købt GN Thermolux' lokaler i Hvide Sande, efter de blev købt af et firma i Herning. Jeg overtager 1. januar, siger Martin Thygesen, der også er også kendt under kælenavnet Danmarks Smukkeste Bager og har lejet cykler ud siden 2014 med hovedkontor i hjembyen Hvide Sande.

- Jeg har også Hvide Sande Bageri med to brødudsalg, forklarer han om baggrunden for kælenavnet.

Annonce

Dobbelt så stort lager

Med flytningen af cykellageret går lagerpladsen fra 160 kvadratmeter til 400 og dermed god plads til flere tohjulede. Der er ganske enkelt brug for mere plads for at kunne følge med efterspørgslen på udlejningscykler, fortæller Martin Thygesen.

- Der bliver også et cykelværksted det nye sted. Jeg håber med tiden at ansætte en cykelsmed, men jeg fortsætter samarbejdet med cykelsmeden i Kloster. Derudover er der nogle kontorlokaler, som jeg vil prøve at udleje, siger han.

Cykeludlejningen bliver i lokalerne i Klegod, hvor den nu holder til dør om dør med Westwind året ud.

Annonce

Hund i ladcykel

Det er ikke kun helt almindelige to-hjulede cykler, hvor der skal trædes hårdt i pedalerne, der står tæt side om side, men også ditto med el som drivkraft. Rollatorer, kørestole, børnecykler, cykelhjelme og ladcykler er også at finde hos Hvide Sande Bike. Og dem er der også rift om denne sommer.

Elscootere er også blandt de mange forskellige køretøjer, som Hvide Sande Bike lejer ud. Foto: Johan GadegaardElektroscooter zählen zu den vielen unterschiedlichen Fahrzeugen, die Hvide Sande Bike vermietet. Foto: Johan Gadegaard

- Forårssæsonen var slet ikke, lige som den plejer. Men højsæsonen tegner godt. Ikke nær så godt som før corona, men vi er tæt på at være fuldt bookede. Tyskerne udgør 90 procent af vores kunder. Det er overvejende det modne publikum, men der kommer da også børnefamilier, siger cykeludlejeren.

Tyskerne lejer ifølge Martin Thygesen en del ladcykler, som de så transporterer deres hunde rundt i.

- Vi møder faktisk kun kunderne, hvis cyklen skal repareres eller byttes til en anden. De bestiller jo de cykler, de skal bruge gennem vores webshop, og så leverer vi cyklerne ud til deres sommerhus. Når vi afleverer og henter cyklerne, er gæsterne der som ofte ikke, siger han.

Annonce

På tykke hjul til stranden

Rullende nyheder kan gæsterne jævnligt finde hos Hvide Sande Bike. Senest elløbehjul og såkaldte fat bikes.

Fat bikes, der er gode til at køre på stranden med, er et nyt tiltag hos cykeludlejningsfirmaet. Foto: Johan GadegaardFatbikes, die für das Fahren am Strand sehr gut geeignet sind, zählen zu den Neuheiten beim Fahrradverleih. Foto: Johan Gadegaard

- Det er cykler med ekstra tykke dæk, så det bliver nemmere at køre på stranden. Det er der mange, der gerne vil. Elløbehjulene er vi begyndt med, fordi vi gerne vil give turisterne nem mulighed for at opleve naturen og området her, supplerer Marina Esager, der er chefens højre hånd.

Cyklerne fra Hvide Sande Bike kan også lejes på dagsbasis og med mulighed for afhentning fire forskellige steder.

- Vi dækker et stort område lige fra Henne Strand i syd til Vedersø Klit i nord. Vi har fire afhentningssteder i blandt andet Vedersø og Hvide Sande, siger Martin Thygesen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce