Annonce
Turistavisen - DK

Det her kan du opleve nær Vesterhavet: Tramp af sted på den nedlagte jernbane

Tre søstre med oprindelse i Nymindegab kører deres første tur på skinnecyklerne i årevis. Det er Susan, 35 år, Nina, 33 år, og Anna, 15 år. De har alle efternavnet Christensen. Foto: Morten Nielsen
Skinnecykling er et turisthit. I år er der mulighed for, at flere familier kan komme på sporet.

Nørre Nebel-Nymindegab: Du behøver ikke at være bange for at vælte, hvis du giver dig i kast med de cirka ni kilometer mellem Nørre Nebel og Nymindegab i det vestligste Jylland på cykel. I hvert fald ikke hvis du lejer en skinnecykel og kører på det ellers togløse spor mellem de to byer. Skinnerne er der nemlig stadig efter den nedlagte jernbane, og de bliver altså nu kun brugt til den specielle form for cykling.

Det er der rig mulighed for. Det er en forening med rødder i turismen i både Nymindegab og Nørre Nebel, der står bag udlejningsskinnecyklerne.

I år er der blevet endnu bedre muligheder for at få hele familien med ud på cyklen.

- Vi har fået flere tandemcykler i år, siger Lars Andersen, der både er formand for handelsstandsforeningen i Nørre Nebel, lokal slagtermester og formand i foreningen bag skinnecyklerne.

På tandemcyklerne er der plads til både forældre, børn og hund. Der skal dog nok være mindst to voksne, for tandemcyklerne er tunge at løfte af sporet i tilfælde af modkørende skinnecykler.

Der er plads til familie plus hunden Anton på de populære tandemcykler. Her er det Bjarke Larsen, Marianne Christensen og sønnen Christian på ni år fra Nymindegab, der får en prøvetur. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Binder byer sammen

Foreningen er med til at binde de to byer Nørre Nebel og Nymindegab sammen.

Næstformand er Maibritt Kristensen fra Nymindegab, der selv arbejder med sommerhusudlejning som ejerrådgiver for Novasol i Bjerregård. Hun lægger ikke skjul på, at skinnecyklingen er en attraktion, når det kommer til turisme, og at det er aktører med rod i turismen, der står bag foreningen.

- Der er mange på skinnecyklerne, som tager turen hele vejen til Nymindegab, siger Maibritt Kristensen ud fra, hvad hun kan se i hjembyen.

Man kan dog vælge at stoppe og vende cyklen før endestationen ved Ringkøbing Fjord, hvis de to gange ni kilometer synes svære at overskue.

Turens start er altid i Nørre Nebel.

Skinnerne går gennem skov og krydser små veje. En fin tur, som både børn og voksne sagtens kan klare. Foto: Dorthe Knudsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce