Annonce
Turistavisen - DK

Gør klar til 20 timer i escape room med frimureri og illuminati

Chanette Plauborg hat, wie sie selbst sagt, viele Eisen im Feuer. Doch bei ihrem Projekt, in einem ihrer Campingplatz-Hütten einen Escape Room einzurichten, hat sie gerade die letzten Details fertiggestellt.Chanette Plauborg har mange bolde i luften, fortæller hun selv. Nu har hun dog fået styr på de sidste detaljer med projektet om at starte et escape room i ét af campingpladsens egne hytter. Foto: Martin Jørgensen
Frimurer-ordenen og illuminati er temaet for det nye escape room i Oksbøl, hvor deltagerne kommer på en 20 timer lang oplevelse.

Oksbøl: Frimurerordenen og illuminati er begge omgivet af mystik og en del af en lukket verden, som kun de færreste har et indgående kendskab til. Nu er der dog mulighed for at få et smugkig ind i logelivet og konspirationer, der måtte gemme sig i den 25 kvadratmeter store hytte.

Folkene bag CampWest står nemlig klar med endnu et escape room. Det unikke ved dette er dog, at man ikke siger farvel og tak efter én time, men i stedet bliver næsten et helt døgn.

Chanette Plauborg, indehaver af CampWest og Escape History House, har rejst hele verden rundt og søgt inspiration, men endnu er hun ikke stødt på noget lignende før.

Annonce

- Vi har arbejdet på i flere år efterhånden. Det er det første af sin slags i hele verden, og det er da lidt fedt, fortæller Chanette Plauborg, der deler passionen for escape rooms med manden Mogens Plauborg.

Der er sørget for det hele, når man booker en 20 timer lang escape room-oplevelse i Oksbøl. Maden er også en del af pakken. Foto: Martin Jørgensen

Chanette Plauborg ledte i sin tid efter en overnatningsmulighed kombineret med et escape room, som hun ville forære i en gave til sin mand. Men det var lettere sagt end gjort. Turen endte dog i Tyskland og Düsseldorf, hvor parret fandt noget, der kunne bruges.

- Det var lidt en halv løsning, hvor man som gæst kunne prøve escape room som koncept i lejligheden, hvis man ville, men det var ikke samme koncept som det, vi har lavet nu.

Escape rooms

Escape room som event er en genskabelse af computerspillets univers, i den virkelige verden.

Deltagerne bliver låst inde i et rum og skal herefter udforske deres omgivelser og løse diverse gåder og opgaver for at komme ud.

Til forskel fra computerspillene har man under normale omstændigheder kun 60 minutter til at komme ud. Hos CampWest i Oksbøl har de nu udviklet et escape room, der foregår i en hytte, hvor du befinder dig i 20 timer. Her er der sørget for alt, og der er mad inkluderet i prisen. Der er et maksimalt antal deltagere på fire personer per hytte.

Man tjekker ind om eftermiddagen og løser herefter mysteriet i løbet af dagen, aftenen og natten, inden oplevelsen slutter næste formiddag.

Deltagerne i et escape room bliver udfordret i forskellige discipliner som eksempelvis kommunikationsevner, kreativitet og kompetencer i at kunne løse opgaver, mysterier og knække koder. Det første danske escape room blev åbnet af Timequest & Mystery Makers i København i starten af 2014.

Det rette udtryk

Foruden besøget i Düsseldorf har parret sammen med deres to børn blandt andet rejst til New Zealand og Australien, og på deres vej har de prøvet flere hundrede escape rooms.

Det har inspireret dem til at starte deres egne i Oksbøl, og nu har de så taget skridtet videre og forvandlet en klassisk campinghytte til et okkult univers med tegn, symboler og hemmelige rum.

Små symboler præget hytten, der har detaljer i alle afkroge. Foto: Martin Jørgensen

- Vi har forsøgt at lave noget, der giver en gyser-fornemmelse, uden at det dog er helt vildt uhyggeligt. Og så har vi valgt frimurer-ordenen og illuminati, fordi de begge er omgivet af en spænding, som man ikke ved så meget om.

I arbejdet efter at udsmykke hytten har de været i diverse genbrugsbutikker efter små og store ting, hvis mål er at skabe den rette stemning. Rummene har fået et mørkere udtryk med brændte døre og arvegods, og overalt i hytten er der den ene detalje efter den anden, som måske - måske ikke - har en større betydning end som så, når man står og skal løse mysteriet.

De små, intime rum er blevet malet, og der er blevet tilføjet forskelligt inventar, der skaber en unik stemning. Foto: Martin Jørgensen

I udarbejdelsen af oplevelsen i Oksbøl har de søgt inspiration på nettet, hvor parret har søgt information og set billeder af loger, og så har de sågar fået kontakt til danske frimurerlogebrødre for førstehåndsberetninger.

- De vil jo ikke rigtig fortælle noget. Sådan er det jo inden for den verden, men de kunne godt nikke lidt, når vi spurgte ind til ting, så det hjalp os til at få en fornemmelse af, hvordan det kunne være.

Chanette Plauborg kunne ikke finde et sort komfur. Så hvad gør man? Man maler da bare et. Knapperne er fra et andet komfur, som parret fandt på den blå avis. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

For mange drømme

- Vi har lavet alt fra bunden. Der findes virksomheder, der sælger færdiglavede løsninger, men det er ikke den vej, vi vil gå. Det skal være originalt.

Selv dækservietterne har en betydning for de opgaver, som deltagerne kommer på i Oksbøl. Men det må folk selv gå på opdagelse i, fortæller Chanette Plauborg. Foto: Martin Jørgensen

Mens Chanette Plauborg er kvinden med de mange idéer og drømme, er Mogens Plauborg IT-eksperten og håndværkeren, der fører dem ud i livet.  Balancegangen er ikke altid lige nem, fortæller hun og griner:

- Han siger tit til mig, at jeg har for mange drømme og for lidt tid. Jeg skal trække vejret noget mere, mener han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce