Annonce
Turistavisen - DK

I Nymindegab knokler de for at genåbne købmandsbutikken

Laila Hymøller fra Nymindegab nyder butikkens genopståen. Hun handler her hver dag. Laila har boet i Nymindegab i 25 år. Her ekspederes hun af Susanne Olsen fra Min Købmand, Nymindegab. Foto: Morten Nielsen
Der er blevet knoklet, så købmandsbutikken i Nymindegab kunne åbne 1. maj.

Nymindegab: - Nu har vi gjort vores. Så er det et op til kunderne at støtte os, siger Iver Sørensen, som er én af investorerne bag genåbningen af købmandsbutikken i Nymindegab. Der er ialt syv investorer - både privatpersoner og virksomheder. Og takket være dem åbnede butikken den 1. maj igen.

Butikken skifterfra at være en del af Letkøb-kæden til nu at være Min Købmand. Begge kæder er under Dagrofa. Der kommer også et lille caféområde i butikken.

Det var egentlig meningen, at butikken skulle åbne i begyndelsen af april, men det blev forhindret af corananedlukningen. Nu vurderer Iver Sørensen, at corona-tiltagene kan blive en fordel for butikken.

- Vi ser jo, at alle andre nærbutikker har haft fremgang, fordi vi bliver mere hjemme, siger Iver Sørensen.

Anita Højhus og Susanne Olsen blev arbejdsløse, da butikken lukkede i november. Nu har de job igen. Foto: Morten Nielsen
Annonce

Personale er genansat

Det er Anita Højhus på 49 år og Susanne Olsen på 57 år, som også tidligere var ansat, der skal drive købmandsbutikken. De har begge gået arbejdsløse siden november.

- Det er dejligt at komme tilbage, siger Anita Højhus.

De lokale investorer ser gerne, at der kommer en selvstændig købmand, men i første omgang drives butikken med ansatte. Der er også frivillige, der giver en hånd med.

- Jeg vil ikke sige, hvor meget jeg har investeret. Jeg investerede også i den tidligere butik, siger Karl Aage Hansen, der har boet i Nymindegab i 40 år.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce