Annonce
Turistavisen - DK

Højmesse med musikalske indslag på Klitten

Vesselil. Pressefoto: Ard Jongsma
Helligåndskirken i Hvide Sande byder igen i år på Turist-kirke. Ideen er at byde Klittens mange sommergæster velkommen, og samtidig selv blive beriget af et internationalt kristent fællesskab.

Hvide Sande: Helligåndskirken i Hvide Sande byder igen i år på Turist-Kirke.

Første Turist-Kirke var den 1. august. Søndag den 8. august kl. 10.00 er højmessen udvidet med et musikalsk indslag ved "Vesselil".

Vesselil er en moderne dansk stryge- og vokaltrio med violin, bratsch, cello og sang. Trioen har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition; en sindrig blanding af gamle sange og dansemelodier og nye kompositioner, der fører lytteren gennem rørende fortællinger, filmiske scenarier og sydende dansegulve.

Annonce

Navnet Vesselil er hentet i en gammel dansk folkevise, som fortæller historien om den unge kvinde Vesselil, der nægter at sælge sine drømme og ambitioner for et forgyldt skrin. Med hendes integritet som inspiration balancerer trioen mellem det glædessprudlende og det melankolske og formidler den dybde og styrke, som findes her.

I 2018 udgav trioen deres debutalbum, "Vesselil", som har modtaget varme anmeldelser og modtog samme år en pris for deres fortolkning af en af D.T.S. Bjerregaards kompositioner. Vesselil har spillet på mange store danske samt internationale festivaller.

Vesselil er: Elisabeth Dichmann - violin, sang, Clara Tesch - violin, bratsch, sang, Maja Aarøe Freese - femstrenget cello, sang.

Folkemusikgruppen Vesselil holder tillige koncert i Helligåndskirken kl. 15 den 8. august. - Entre 100. kroner.

Morten Frank Larsen. Pressefoto

Søndag den 15. august kl. 10.00

Højmesse med musikalsk indslag ved Morten Frank Larsen og Lone Rasmussen fra Wien.

I år medvirker sangerægteparret Lone Rasmussen og Morten Frank Larsen for fjerde gang ved en højmesse i forbindelse med vores projekt Turistkirke i Helligåndskirken i Hvide Sande.

Sopranen Lone Rasmussen fik efter sin uddannelse i Århus og København solistdebut på den Jyske Opera. Den Jyske Opera vedblev at være hendes base frem til og med 2006 med roller som Pamina, Zerlina, og Pernille samt hovedroller i moderne operaer. Derudover har hun som solist samlet erfaring på Aarhus Sommeropera og med flere Landsdelsorkestre. Siden 2007 medlem af koret på Wiener Staatsoper, men har stadig regelmæssige koncertopgaver i Danmark – ofte i samarbejde med ægtemanden Morten Frank Larsen.

Morten Frank Larsen er en af sin generations vigtigste danske barytoner med 22 års international sangerkarriere på cv´et. Efter studier på konservatoriet i Aarhus og Operaakademiet i København debuterede Morten Frank Larsen i 1994 på Aarhus Sommeropera i Brittens ”The Rape of Lucretia”. Udlandsdebut fulgte i 1995 som Mozarts Don Juan i Tyskland. 1997 fast engagement på Operaen i Braunschweig, hvorefter han i 2000 forlagde residensen til Wien med fastansættelse på Volksoper. Siden 2003 også regelmæssige optrædener på Wiener Staatsoper sideløbende med talrige gæstekontrakter på Deutsche Oper Berlin, Metropolitan Operaen i New York, Det kgl. teater og på operaerne i Zürich, Toulouse, Bologna, Sevilla, Salzburg og Tokyo.

Morten Frank Larsen har desuden en stor koncertvirksomhed i Europa, Asien og Sydamerika.

Han er modtager af Aksel Schiötz-prisen, Franco-prisen og Eberhard Wächter-medaljen.

”Klittens Tenorer”. Pressefoto
Annonce

Søndag d. 22. august kl. 10.00

Højmesse med musikalsk indslag ved Klittens Tenorer

”Klittens Tenorer” - fra Hvide Sande

Det begyndte med 3 sangglade tenorer, men flere er kommet til siden. Ja, helt op til 9 tenorer med flotte, klangfulde stemmer har nogle år dannet deres eget kor på ”Klitten” med udgangspunkt i Helligåndskirkens kor, ledet af Anne-Marie Hjelm. Koret har sunget ved forskellige begivenheder i det vestjyske: Gudstjenester og forårskoncerter i Helligåndskirken, gudstjenester i utraditionelle rammer: Auktionshallen og friluftsscenen ved Globen i Hvide Sande. Desuden har koret givet koncerter i flere af egnens kirker, pensionistforeninger, plejehjem, Odd Fellow Logen og på Hospice.

Den 22. august 2021 medvirker Klittens Tenorer ved Turistkirke højmessen kl. 10 i Helligåndskirken i Hvide Sande.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce