Annonce
Turistavisen - DK

Jyllands Park Zoo klar til ny sæson

Jyllands Park Zoo ved Fjelstervang er klar til sæsonen 2021. Foto: Jyllands Park Zoo
Kæmpe opbakning i 2020 har betydet forbedringer af Jyllands Park Zoo i 2021

Fjelstervang: Jyllands Park Zoo har brugt vinteren på at lave forskellige forbedringer.

- 2020 var som en større rutsjebanetur. Først var vi usikre på om Jyllands Park Zoo ville overleve Corona, men heldigvis havde vi igen en kæmpe opbakning i 2020 fra nær og fjern. Dette har gjort vi har kunne lave endnu flere forbedringer hen over vinteren, fortæller Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo.

- efter et usikkert forår 2020 mødte vi en kæmpeopbakning, da vi fik lov til at åbne igen. Det gav os mulighed for mange forbedringer til denne sæson, fortæller Ove Nordestgaard, indehaver af Jyllands Park Zoo. Arkivfoto: Mikkel Jezequel

- Vi har købt et nyt tog, da den gamle desværre ikke kunne køre mere, som dog først ankommer i april. Vi har købt nye minibiler i form af søde dyr. Vi har desuden gjort haven meget mere handicapvenlig med asfalt, så alle nu kan komme hele vejen rundt i parken. Toiletterne ved girafferne er nyrenoverede, som længe har været et stort ønske, siger Ove Nordestgaard.

Annonce

Ny girafstald på vej

Jyllands Park Zoos girafstald var en af vores ældre anlæg og trængte derfor til en renovering. Vi har siden 2013 været en del af det europæiske avlsprogram for giraffer, hvor vi har givet plads til hanner, der ikke skulle bruges i avlen nu og her. Vi har haft en gammel girafhan, der ikke kunne bruges i avlen, men han har kunne være et godt selskab for unge hanner i avlsprogrammet. I foråret 2020 kom vores unge han slemt til skade, og vi måtte derfor aflive ham. Da vi senere på sommeren tjekkede vores gamle han, viste det sig, at han havde fået problemer med bentøjet, og da vi ikke kunne smertelindre det, besluttede vi os for at aflive ham. Det gjorde at renoveringen i stedet blev til en nybygning, fortæller Ove Nordestgaard.

Avlsprogrammet mangler plads, så vi besluttede os for at bygge en ny stald, der kan rumme en lille avlsflok i stedet for kun hanner. Stalden kommer til at leve op til alle de moderne krav, der stilles til hold af giraffer og vil komme til at supplere vores relativ store savanne godt. Stalden indrettes så fremtidssikret og fleksibelt som muligt. Byggetegninger og beskrivelser er sendt til koordinatoren for det europæiske avlsprogram, og han vil gennemgå planerne sammen med de førende girafeksperter i Europa, hvorefter de vil komme med eventuelle tilføjelser eller ideer til vores stald. Det bliver en spændende tid, og vi ser frem til den dag anlægget står færdig hen på sommeren, og der kommer giraffer fra avlsprogrammet, oplyser Ove Nordestgaard.

- Vores krybdyrsafdeling er lavet om til et gennemgangsanlæg, hvor man får mulighed for at sidde dejligt varmt blandt frit flyvende fugle, vandfald og grønne planter, planter som flere af vores gæster har været søde til at donere til os. Alle terrarier har fået et ”facelift” med nye glas og facader, samt en handicap venlig rampe ned til anlægget. Vi udvider og renovere løbende alle vores anlæg og udearealer, men det har været i et større omfang i vintermånederne 2020, hvilket gæsterne naturligvis vil kunne se, siger Ove Nordestgaard.

Jyllands Park Zoo har masser af plads, og selv ikke under en travl sommersæson sidste år nåede vi max kapacitet. Det var en stor succes sidste år, at man måtte blive en time efter, at kioskerne lukker. Dette gør vi igen for at tilgodese dem, som ønsker endnu mere plads i parken, fortæller Ove Nordestgaard.

Vi har desuden mange henvendelser fra skoler og institutioner, som ser en god mulighed for at sætte fokus på trivslen og kombinere fagene udenfor i Jyllands Park Zoo. Her er der både plads til leg, booke en dyrepasser til en rundvisning med lige de dyr, man ønsker at lære mere om. Måske kan det bruges i matematik, når man skal regne areal på anlæg ud, dansk når man skal beskrive et dyr, kun fantasien sætter grænser. Mulighederne er mange og vi glæder os til at åbne dørene for endnu en sæson, siger Ove Nordestgaard.

Jyllands Park Zoo holder åbent alle dage frem til og med søndag den 19. september 2021.

Annonce

Mest læste

Ugeavisen Ringkøbing

Galleri 5's kunstnertrekløver sætter harmoniske farver på Kunstnerbyen Ringkøbing

Annonce
Turistavisen - DK

Kvinden bag Huset Tind: - Jeg bliver helt dårlig efter et par dage væk fra butikken

Annonce
Turistavisen - DK

Det syder og bobler hele vejen rundt om fjorden: Se den nye vestjyske spritrute

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

WOW PARK i Skjern: Oplev masser af nye aktiviteter

Turistavisen - DK

Nyd foråret fra Lyngvig Fyr

Turistavisen - DK

Vikingerne vågner

Mest læste

Turistavisen - DK

Gabi og Peter er bølgefolket fra Nymindegab

Annonce