Annonce
Turistavisen - DK

Kæmpe kunstudstilling i Blåvand: 12 internationale kunstnere laver skulpturer i naturen

Der har tidligere været udstillet stor kunst på stranden og i klitterne ved Blåvandshuk. PR-foto
Wadden Tide er kunst skabt på stranden og i klitterne ved Blåvandshuk. 12 internationale kunstnere udstiller.
Annonce

Blåvandshuk: Området i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk Fyr vil i august og september danne ramme om et internationalt skulpturprojekt, Wadden Tide. Udstillingen sætter fokus på det stedsspecifikke ved kulturen og naturen omkring Vadehavet og på temaer, der krydser verdenshavene. Udstillingen, der placerer sig i både nationalpark og verdensarv, tager afsæt i fuglenes østatlantiske trækrute. Med kunsten som middel vil udstillingen udforske og fortolke temaer, som knytter sig til kulturen og naturen ved Vadehavet.

Gennem 12 værker skabt af internationale kunstnere bygger Wadden Tide bro mellem beskueren og en større verden. De 12 kunstnere er alle inviteret fra lande langs den østatlantiske trækrute hele vejen fra Island til Sydafrika. Det er Ingrid Ogenstedt (Island), Britt Smelvær (Norge), Gjøde & Partnere Arkitekter (Danmark), Kate Skjerning (Danmark), Stuart Ian Frost (Storbritannien), Roger Rigorth (Tyskland), Hannah Streefkerk (Holland), Monique Bastiaans (Belgien), Erick Fourrier (Frankrig), Bosch & Simons (Spanien), Edgar Massul (Portugal), Strijdom van der Merwe (Zambia).

Bag om udstillingen

  • Kunstnerne vil i perioden fra 20.-30. august arbejde på stranden og i klitterne ved Blåvandshuk, og her er alle velkomne til på tæt hold at følge værkernes tilblivelse.
  • Lørdag 24. august klokken 16 er det muligt at høre kunstnerne fortælle om tankerne bag og processen i værkernes tilblivelse. Mødested er på parkeringspladsen ved fyret, Fyrvej 106.
  • Udstillingen er frit tilgængelig i perioden fra 31. august til 29. september.
Annonce

Kæmpeværker

Nogle arbejder i stor skala med kæmpeværker, mens andre zoomer ind på detaljen i det oversete. Det er et håb, at udstillingen vil tale til et bredt publikum.

Udstillingen bygges op på stedet.

Wadden Tide udspringer af Kulturregion Vadehavet, der er et kulturelt samarbejde mellem de fire vadehavskommuner, Tønder, Esbjerg, Fanø og Varde. Udstillingen, der tidligere har fundet sted som en del af Vadehavsfestivalen i 2014 og 2016, er nu et selvstændigt projekt og ses som et naturligt led i at gøre kunstoplevelser tilgængelige for alle borgere, uanset hvor i landet de bor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce