Annonce
Turistavisen - DK

Kunstfestival bringer fremmede lyde til Struer

Den internationale festival for lydkunst, Struer Tracks, byder på oplevelser, som appellerer til øret. Til åbningsbraget den 23. august kan man være med til at frembringe så meget lyd som muligt i fællesskab.
Annonce

Lydkunstnere fra flere lande indtager Struer Lydens By fra den 23. august til den 7. september i forbindelse med den internationale festival for lydkunst, Struer Tracks, der byder på oplevelser, som appellerer til øret.

Kunstnere laver lydudstillinger i bygninger rundt omkring i Struer by og en enkelt i Regelbau 411 i Oddesund. Udstillingerne er lavet specifikt til Struer Tracks, så derfor er der tale om helt unikke værker, som kun vil kunne opleves i Struer.

Festivalen har givet kunstnerne en opgave: At undersøge, hvordan Struer er eller kan blive forbundet til den omgivende verden. Hvordan man kan bringe lyde udefra til Struer.

Det har for eksempel inspireret kunstneren Jacob Kirkegaard til at skabe udstillingen "En by i Rusland", hvor lydene er hentet i - ja Rusland.

En anden kunstner, Christian Skjødt, arbejder på en spektakulær udstilling i den store DLG-silo på havnen, hvor der hentes signaler fra solen ind i siloen, hvor de omdannes til lyde.

Annonce

Åbner med et brag

Et af de store højdepunkter ved Struer Tracks bliver selve åbningsdagen. Det sker fredag d. 23. august klokken 14.30 midt i Struer foran rådhuset, hvor man både kan opleve og deltage i Struer Tracks’ særlige åbningsevent Braget. Braget er et event, hvor det handler om at frembringe så meget lyd som muligt i fællesskab. Op til eventet vil der blive bygget instrumenter og indøvet råb, og det hele slippes så løs på samme tid.

Efter Braget er der indvielse af det helt nye lydkunstværk "Amplified Views" af kunstneren Ursula Nistrup. Værket kommer til at bestå af fem store skulpturer i aluminium, når det står færdigt. Det er den første skulptur, der indvies på havnen i Struer.

I løbet af Struer Tracks-festivalen bliver der mulighed for at opleve foredrag, workshops, et podcast-akademi, hvor deltagerne bliver opfordret til at lave podcasts sammen med erfarne podcastere. Et af højdepunkterne bliver desuden totalforestillingen "Song of a Child", som opføres af Operaen i Midten.

Programmet for festivalen bliver opdateret løbende og kan ses på Struer Tracks hjemmeside, www.struertracks.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce