Annonce
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

I Bork Vikingehavn er der liv i vikingehusene. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
På Bork Vikingehavn møde gæsterne vikinger, der udfører daglige gøremål, reparerer, laver håndværk og på forskellige måder viser hvordan livet i vikingetiden var. Og mens vikingerne viser frem eller fortæller, føres gæsterne 1000 år tilbage i tiden og oplever vikingetiden på egen krop.

Bork: Hver dag sker der noget nyt og forskelligt, og hver dag kan man finde vikingerne et nyt sted, hvor de fortæller om livet i vikingetiden og svarer på dine spørgsmål.

Hele sommeren igennem vil være fyldt med mange sjove, spændende og forskellige aktiviteter, som tinstøbning, bagning, bueskydning og meget mere, for både børn og deres voksne.

I hele juli og august er Bork Vikingehavn fyldt med vikinger, der bor i de mange autentiske huse og telte. Og hver dag sker der noget nyt og forskelligt, og gæsterne kan finde vikingerne et nyt sted, hvor de fortæller om livet i vikingetiden og svarer på spørgsmål.

Hele vikingehavnen summer af liv og i de mange vikingehuse er vikingerne i fuld gang. Og mens vikingeskibene roligt ligger og vugger i havnen, brydes roen fra smedjen, hvor smeden sveder over sit arbejde eller fra langhuset hvor husfruen ved at gøre klar til at bage brød eller fra offerlunden hvor der ofres til de gamle guder, med håbet om lykke og held.

På Bork Vikingehavn er der plads til både store og små vikinger. Og mens de voksne vikinger fordyber sig i vikingernes historie og ser den spændende udstilling om vikingernes handel, kan de yngste vikinger prøver kræfter på vikingelegepladsen.

Den historiske vikingehavn


Bork Vikingehavn er opført i år 2000 og flere forskellige arkæologiske udgravninger i Vestjylland har givet inspiration til vikingehusene i landsbyen. Den levende vikingehavn bliver løbende udvidet med nye huse, skibe og aktiviteter. Nyeste skud på stammen er en vandmølle. Vandmøllen var vikingetidens højteknologiske opfindelse, den tæmmede vandets kræfter, og sparede vikingerne for det hårde arbejde med at kværne kornet med håndkraft. Følg med, når vikingerne lægger sidste hånd på møllen.
I havnen ligger skibene roligt og vugger. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Der er mulighed for at prøve gamle lege i autentiske dragter. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce