Annonce
Turistavisen - DK

Masser af markedsoplevelser i Ulfborg

For 179. gang lokker Ulfborg Marked med blandt andet kræmmere, musik, ungdomsfest, damefrokost, lastbiltræf og tivoli. - Bliver vejret godt, kommer der typisk 25.000-30.000 gæster, siger arrangørerne.
Annonce

I dagene fra den 15.-18. august bliver der noget for enhver smag, når foreninger og frivillige i Ulfborg står sammen om at arrangere det traditionelle og populære Ulfborg Marked, hvor man kan gøre en god handel i massevis af boder.

- Markedsfesten er et forsøg på at samle byen til én stor byfest. Hele byen står sammen om festen, både bestyrelsen, der planlægger og arrangerer det hele og de mange, der tager vagter og hjælper til undervejs. Vi er nødt til at give en hånd med alle sammen, for hvis vejret er godt, kommer der typisk rigtig mange, også gæster udefra. Vi bor 2000 mennesker i byen, og til festen kommer der typisk 25.000-30.000 mennesker, fortæller formand for markedsbestyrelsen, Bjarne Krogh.

Det er ikke mindre end 179. gang Ulfborg Markedsforening arrangerer Ulfborg Marked, hvilket gør markedet til et af landets allerældste. Ulfborg Marked begyndte i august 1840 på initiativ fra egnens landmænd og præster. Fra begyndelsen blev det et tilløbsstykke og har gennem årene udviklet sig fra et rent handelsmarked til en oplevelse for hele familien. Og sådan er det også i år, lover arrangørerne:

- På mange måder er det jo en traditionel dansk byfest med de ting, der hører sig til. I særdelehed til festen lørdag aften kan man få lov at opleve og blive en del af denne danske tradition. Og som sædvanligt er der noget for både børn og voksne i løbet af weekenden, siger Bjarne Krogh.

Annonce

Oplevelser for alle

Markedet byder i sandhed også på et væld af oplevelser, hvor der burde være noget for de fleste.

Torsdag begynder markedsfesten som sædvanligt med alkoholfri ungdomsfest og markedsbanko.

Fredag går det løs med tivoli, som er der resten af weekenden, lige som der kører cirka 25 store lastbiler i konvoj igen i byen. Lastbilerne bliver stående som en udstilling, og i løbet af weekenden støder der yderligere 75 til. Søndag kan man være med til at kåre den flotteste.

Derudover byder fredag på damefrokost, og senere musik med Madam Blå & Pop-Rockerne til markedsbal. Samtidig er der diskotek i det lille øltelt med KGS Disco Power.

Og fornuftigt nok er der arrangeret busser mods Vemb, Holstebro, Ringkøbing og Thorsminde, så man er fri for at tage bilen efter en festlig aften.

Lørdag er der heste- og smådyrsmarked, livemusik fra Skovfoged og Nielsen og om aftenen Grisefest med helstegt pattegris. Aftenen slutter med endnu et markedsbal, hvor det i år er Kandis, der spiller op. Lørdag er der ligeledes både diskotek og busser i alle retninger efter festen.

Søndag kan man tage en sidste tur med forlystelserne i Mies Tivoli, nyde livemusik med Harness eller beundre de flotte nye og gamle motorcykler, som Ulfborg-Vemb MC-Klub & Four Roses viser, eller de skønne biler, som Amerikanerklubben viser frem.

- Derefter lukker vi pladsen og siger ”på gensyn” i 2020, hvor vi har 180-års jubilæum, siger Bjarne Krogh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce