Annonce
Turistavisen - DK

Masser af unikt kunsthåndværk hos Porcelinge

Inge Kejlberg Tornvig er rigtig glad for at drive butik med kvalitets kunsthåndværk i Grønnegade i Ringkøbing. Nu får hun endnu mere kunsthåndværk i butikken - og samtidig mere tid til selv at være skabende kunsthåndværker. Foto: Johan Gadegaard
Porcelinge i Ringkøbing har taget mange flere unikke kunsthåndværkerting fra andre kunsthåndværkere ind i butikken. Der er nu flere om at passe butikken, så ejeren, Inge Kejlberg Tornvig, har fået mere tid til at designe og sy.

Ringkøbing: Inge Kejlberg Tornvig har nu i godt et år solgt farvestrålende kjoler, sko, accessories, keramik, glaskunst og andre finurligheder i sin butik Porcelinge i Grønnegade i Ringkøbing. Nu har hun inviteret endnu flere kunsthåndværkere ind i butikken, så hun selv får mere tid til at være skabende kunsthåndværker.

Når Inge Keljberg Tornvig flyttede butikken til den gamle TDC-butik, var det, fordi der var meget store vinduer ud til gaden. Samt fordi, der er plads til både stoffer, symaskiner og hendes keramikværksted.

- Alt det fungerer rigtig fint, men nu synes jeg, at der skal ske noget nyt. Derfor har jeg inviteret flere kunsthåndværkere til at være en del af butikken og også stå for pasningen nogle dage om måneden, siger Inge Kejlberg Tornvig.

De første tre kunsthåndværkere, der vil sælge deres varer via Porcelinge, og samtidig med jævne mellemrum passe butikken, er Anne Kristiansen, der står bag Annes Keramik, Melina Munck, der kommer med nærmest skulpturel strik, og Lotte Kjær Design, der især kommer med strikke-kit.

- Jeg har samtidig valgt at skifte lidt ud i sortimentet, så der også er blevet plads til unikke varer af andre fantastiske kunsthåndværkere. Der er blandt andet blevet hyldeplads til glas fra Anne Flohr, keramik fra Berit Kristensen, filt fra Lene Frantzen og farverigt overtøj fra Lise Møller, siger Inge Kejlberg Tornvig.

Porcelinge sælger i øvrigt stadig strømpebukser fra Pamela Mann, kreationer af Lotte Kjær, Pernille & Henrik samt Katja Bie.

Anne Kristiansen, der står bag Annes Keramik i Holstebro, vil være en af de kunsthåndværkere, der et par gange om måneden vil passe Porcelinge i Ringkøbing. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Nu tre formater

Det specielle ved Porcelinge er blandt andet, at man kan forelske sig i en vest eller kjole og så få den specialsyet.

- Det koncept kører stadig, men også i en lidt anden form. Jeg vil fremover arbejde med tre forskellige formater; klassisk basistøj som t-shirts og nederdele, Colourplay, hvor der bliver leget mere med tingene, samt Uniq, hvor kunden selv er mere inde over farvevalg og snit. Det bliver der bedre tid til nu. Samtidig vil jeg jo få mere kollegial sparring i butikken. Det bliver også fedt, siger Inge Kejlberg Tornvig.

Med flere bag disken vil der også være mere overskud til for eksempel at være mere med, når der er kunsthåndværkermarked i byen, eller til at skabe andre events.

Det har i øvrigt overrasket butiksejeren, hvor stor en rolle turismen spiller i byen.

- Jeg har oplevet en meget større kundestrøm af især tyske turister, end jeg havde regnet med. Det, man som turist gerne vil have med hjem, det er det unikke. Det er blandt andet det, der har fået mig til at ændre konceptet, så jeg har endnu flere unikke, kvalitets håndværksprodukter, og ikke "bare" er en tøjbutik, siger Inge Kejlberg Tornvig.

Annonce

Et smil smitter kun på den gode måde

Når man kommer ind i Porcelinge, kan man næsten ikke lade være med at smile over den kreative ånd og alle de glade farver, der springer en i øjnene.

Det passer Inge Kejlberg Tornvig rigtig godt - især i år.

- Folk må hjertens gerne kigge ind og sige "hej" og smile. Et smil smitter kun på den gode måde, og det kan der godt være brug, siger Inge Kejlberg Tornvig.

Udpluk af varer, der er til salg hos Porcelinge i Grønnegade i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Udpluk af varer, der er til salg hos Porcelinge i Grønnegade i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Udpluk af varer, der er til salg hos Porcelinge i Grønnegade i Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce