Annonce
Turistavisen - DK

Musik, kunst og hygge på Gimsinghoved

Gimsinghoved inviterer igen i år til festival med blandt andre Tim Christensen den 18. august. På den smukke gamle proprietærgård kan man også besøge den smukke have med de flotte skulpturer eller se kunstudstillingen Magi eller Overtro.
Annonce

Der er mange gode grunde til at lægge vejen forbi den gamle smukke proprietærgård, Gimsinghoved, i Struer hen over sommeren. Gimsinghoved, bærer i sig selv en ganske interessant historie om en lille landsby, en stor gård med internationale kontakter, et nyt og anderledes boligmiljø og et spændende kultursted.

Samtidig inviterer Kunst- og Kulturcentret søndag den 18. august på årets Gimsinghoved Festival, hvor den smukke have vil emme af god musik og syde af festival-stemning.

I år byder festivalen på Tim Christensen, som hører til de allermest markante skikkelser i nyere dansk rockhistorie, Carl Emil Petersen, som tidligere var en del af bandet Ulige Numre samt den dansk/islandske sangerinde Kajsa Vala, som byder på melodisk stærk americana-inspireret pop/rock, fortæller Rie Nyborg, leder på Gimsinghoved.

Hun fortæller, at der kun blev sat 350 billetter til salg i forsalg. På den måde kan man nemlig, hvis vejret byder på alt for meget regn og rusk, flytte festivalen til Folkets Hus i Struer, hvor festivalen stadig vil være en siddekoncert. Festivalen er udsolgt i forsalg, men gennemføres arrangementet udendørs, sælges der billetter i døren.

Gimsinghoved Festival skiller sig lidt ud fra andre musikfestivaler. Festivalen foregår en søndag eftermiddag og er for hele familien, hvor der er fokus på musikken, den tætte kontakt til musikerne og de hyggelige omgivelser. Der kan købes drikkevarer og pølser, kaffe, te og hjemmebagt kage til festivalen, fortæller Rie Nyborg.

Tim Christensen
Annonce

Have, skulpturer og kunst

Du kan også blot vælge at besøge gården og haven en hvilken som helst anden dag, hvor haven er åben for alle. Den parklignende have er samtidig en skulpturpark, hvor du i ro og fred kan tage en tur rundt og beundre de nu i alt syv skulpturer, der står i haven.

Fra den 22. juni til 15. september 2019 kan du også se sommerens udstilling "Magi eller Overtro", som er med en gruppe af kunstnere fra både Grønland og Mexico. Udstillingen er åben tirsdag til søndag kl. 13.00-17.00.

Udstillingen er dedikeret til Rama King Nash, som har fået idéen til udstillingen, men desværre pludselig døde sidste år, fortæller Rie Nyborg.

Kunstnerne, der deltager på udstillingen, er Lisbeth Karline Poulsen, Lars Rosing, Taka Fernandesz, Carlos Cons, Adrian R. Perdomo og Rama King Nash.

Udstillingen sætter blandt andet fokus på en række tendenser og ligheder imellem Grønland og Mexico omkring det at tro på forskellige overnaturlige fænomener og at have rødder i oprindelige kulturer som Inuit, Maya og Azteka kombineret med en moderne high-tech livsstil, som man finder i storbyerne i begge lande, fortæller Rie Nyborg.

Billetter til såvel udstilling som festival købes på stedet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce