Annonce
Turistavisen - DK

Nygaards Afrika ligger i Nørre Lydum

I Nygaards Afrika i Nørre Lydum er der tre lokaler med dyr på udstilling fra hovedsagligt Afrika, men også fra Canada, Grønland og New Zealand. Foto: Tatjana Johnsson
Niels Nygaard er storvildtsjæger. Hos ham kommer folk for at spise og danse og se på vilde dyr - både de levende og udstoppede eksotiske af slagsen
Annonce

Erfaring

Niels Nygaard har prøvet mange ting arbejdsmæssigt. Han har både kørt med æbler og solgt kunst som ganske ung, været dækforhandler og slagteriejer.

- Nygaards Afrika blev mit nye barn, fordi jeg i 1999 begyndte at gå på jagt og tog jagttegn sammen med mine børn. Jeg ville gerne ud på oplevelser med jagten, og de mange dyr i hallerne i Nygaards Afrika vidner om interessen og de store safarioplevelser.

Her er udstoppede dyr af alle slags, blandt andet en afrikansk elefant og en flodhest nedlagt sidste år i en landsby udenfor Cape Town i Syd Afrika, hvor den havde nået at dræbe et barn, og derfor skulle den skydes. Der er også en moskusokse i samlingen nedlagt på Grønland samt trofæer fra jagt i både Canada og New Zealand.

- Det er oplevelserne og rejserne der følger med, der fascinerer mig mere end selve jagten på de store dyr, jeg nedlægger.

Storvildtsjæger Niels Nygaard

Annonce

Dans

For 10 år siden mistede Niels Nygaard sin hustru på grund af sygdom.

- Jeg gik helt ned med flaget, men kom op igen og fik lysten tilbage til at leve ved at gå til dans.

- Derfor kan man i dag hos os danse til tidens populærmusik. Jeg finder gode live bands, der for eksempel også optræder på Bakken, og her er fuldt hus hver gang, hvor busserne vælter ind fra hele landet med danseglade mennesker på plus 25 år.

Der er plads til 350 gæster i Nygaards Afrika, hvor man på en danseaften nyder en middag i selskab med Afrikas vilde dyr, der står på lit de parade i den ene side af gildesalen. Der er også rundvisning i alle tre lokaler med udstoppede dyr i Nygaards Afrika.

- Med den popularitet vores danseaftener har, er der brug for, at vi har sovepladser til overnattende gæster, siger han.

Niels Nygaard er den eneste i Nordeuropa, der har "de fem store" udstoppede i fuld størrelse. De fem store i storvildtjægerens verden er: Elefant, bøffel, løve, næsehorn og leopard.

Nørre Lydum: Der er højt til himlen i Nørre Lydum, hvor majsen står højt på markerne, der omkranser Niels Nygaards landskendte Afrika, hvor du både kan danse og møde vilde dyr.

Der står 72 år på dåbsattesten, men han er "still going strong" og konstant i gang med nye idéer, fordi Niels Nygaard bare ikke kan lade være.

- Vi er denne sæson åbnet med mulighed for overnatning i vores 10 gæstehytter med plads til hele familien, vi har også åbnet en gårdbutik med blandt andet hjemmelavede vildsvinfrikadeller, og så har vi fået en ny safarivogn med plads til 30 mennesker, der kører folk ind for at kigge nærmere på vores dyr og vildsvin, siger Niels Nygaard og fortsætter:

- Vores græssende kronvildt er af newzealandsk afstamning og har helt op til 30-40 takker. Det er noget mere, end de danske har, så de er ganske særlige.

Nygaards Afrika tilbyder

  • Guidede rundvisninger på jagtmuseum for storvildt
  • Guidede rundvisninger i Nygaards nye Dyrepark
  • Buffet med vilde retter
  • Gårdbutik med specialiteter fra egen opdræt af for eksempel vildsvin
  • Lørdage med middag, sang og dans samt rundvisning og jagtfilm (bestilling nødvendig)
  • Levende musik og julefrokoster - ofte med tema
  • Luksushytter med plads til otte
Som noget nyt kan man nu komme på safari i Nygaards Afrika i en vogn med plads til 30 mennesker. Foto: Tatjana Johnsson
Sidst ankommen fra Afrika er en flodhest, som Niels Nygaard nedlagde i 2018. Den havde ødelagt afgrøden i en landsby udenfor Cape Town i Afrika og endda dræbt en dreng. Derfor måtte den lade livet. Foto: Tatjana Johnsson
Niels Nygaard bag baren i gildesalen, hvor han som noget nyt også har åbnet gårdsalg. Her kan man blandt andet købe vildsvinsfrikadeller. Foto: Tatjana Johnsson
I gildesalen står de vilde dyr på rad og række, mens middagen indtages, inden der danses til den lyse morgen hos Niels Nygaard. Foto: Tatjana Johnsson
Temaet i gildesalen, hvor der er danseaftener året rundt med live musik i Nygaards Afrika, er naturligvis vilde dyr. Foto: Tatjana Johnsson
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce