Annonce
Turistavisen - DK

Populære Lidenlund-dage igen i år

Fire onsdage i juli inviterer Lemvig Handel igen i år til Lidenlund-dage med musik og aktiviteter for hele familien på torvet. Butikkerne lukker først kl. 20.00, så der også er ekstra god tid til at shoppe.
Annonce

Forrige år genoplivede Lemvig Handel en gammel tradition: Lidenlund-dage. Fire onsdag i juli sydede torvet af liv og aktivitet. Og det blev så godt modtaget af både turister og lokale, at Lemvig Handel sidste år besluttede at gøre Lidenlund-dagene permanente.

Første Lidenlund-dag er i år den 10. juli, mens den sidste og afsluttende dag bliver den 31. juli. Programmet står typisk på fra butikkernes åbningstider og helt til kl. 20.00.

- Vi glæder os over, at vi igen i år er lykkedes med at skabe et sjovt, spændende og alsidigt program med noget for enhver smag, siger formand for Lemvig Handel Palle Johansen, der sammen med resten af handelsstandsforeningen stadig arbejder på højtryk for at få skabt et alsidigt program. Indtil videre er bandene Anker og Stjernerne og Uden Filter på programmet. Lige som man har lavet aftale med det lokale festband Silly Beats, der kommer og åbner ballet den 10. juli. Men meget mere vil komme til hen ad vejen.

- Det kan være andre mindre bands, lokale bands, zumba, dans, konkurrencer eller noget helt andet, siger han og henviser til Lemvig Handels hjemmeside, lemvighandel.dk, hvor det færdige program vil være at finde.

I år er Lidenlund-dagene arrangeret i samarbejde med Columbus Pub & Steak på torvet. Og det betyder blandt andet, at spisestedet serverer den danske nationalret: Stegt flæsk med kartofler og persillesovs til en særlig Lidenlund-pris.

- Vi synes, det er ekstra fedt, når de lokale forretningsdrivende på den måde går med ind i arrangementerne og håber, at flere hen over de kommende år vil byde sig til, siger Palle Johansen.

Livets gang i Lidenlund

Livets gang i Lidenlund er en tegneserie af Henning Gantriis, der er baseret på byen Lemvig. Tegneserien blev skabt i 1953, og blev blandt andet bragt dagligt i dagbladet Politiken fra 1971-1994. Den bringes stadig dagligt i Folkebladet Lemvig.
Annonce

100 året for Henning Gantriis

Så selvom det er mange år siden, at Henning Gantriis opfandt tegneserien Livets Gang i Lidenlund baseret på sin opvækst i Lemvig, lever begrebet Lidenlund altså stadig i bedste velgående i Lemvig, hvor man i år også kan fejre 101-års fødselsdag for forfatteren.

Blandt andet kan man i forbindelse med Lidenlund-dagene sammen med Lemvig Museum tage på en guidet vandretur i Gantriis fodspor hver onsdag kl. 14.00.

- Vi synes, dette fokus på Lidenlund er en fin lille ekstra aktivitet i turistsæsonen, hvor der i forvejen sker en masse i byen, og hvor vi har mange besøgende og hvor vi selvfølgelig gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, siger han og indrømmer, at det naturligvis er med en bagtanke.

- Det er naturligvis altid skønt, at vi kan tilbyde gæsterne i byen god stemning, liv og aktivitet. Det er sådan noget, der er med til at gøre, at de kommer igen. Og det har vi brug for som en lille handelsby ved vestkysten. Så vi glæder os over, at alle i hele byen er gode til at stå sammen og skabe aktiviteter. Og vi håber selvfølgelig også, at byens egne borgere igen i år har lyst til at komme og være med til at skabe en hyggelig stemning til Lidenlund-dagene, siger han.

Det skal du opleve

09.30 - 20.00 Byens butikker holder åbent og bugner af gode sommertilbud

14.00 Byvandring i Lidenlund

17.00 - 19.30 Bytoget kører rundt i Lidenlund

17.00 - 18.30 Børnesjov på torvet

17.00 - 19.30 Live musik på torvet v. Colombus Pub

19.00 - 20.00 Vægterne synger i gaderne

20.00 Solnedgangssang på havnen v. Mathilde Kajen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce