Annonce
Turistavisen - DK

Så er der caviar på menuen i Hvidbjerg

Køkkenchef på Restaurant Høfde4, Kristian K. Corell, bestilte en enkelt slags caviar hjem for at prøve det af i restauranten. Det blev så stor en succes, at der nu er tre typer af de små eksklusive fiskeæg på menukortet i Hvidbjerg.Der Küchenchef des Restaurant Høfde4, Kristian K. Corell, wollte versuchsweise eine Sorte Caviar anbieten. Der exklusive Fischrogen kam so gut an, dass inzwischen drei Sorten auf der Speisekarte in Hvidbjerg stehen. Foto: Christine Aagaard-Kragh
På Restaurant Høfde4 i Hvidbjerg kan man nu kilde smagsløgene med en af verdens mest eksklusive spiser.

Hvidbjerg: Restaurant Høfde4 ved Hvidbjerg Strand har sat en eksklusiv smagsoplevelse på menukortet:

Caviar.

De små fiskeæg serveres på knust is med blinis og pisket creme fraiche med purløg til samt med mulighed for at smage særligt udvalgte champagner til, så oplevelsen bliver helt i særklasse.

Annonce

- Caviar er en af de mest eksklusive spiser, der findes, og det kan virkelig være en stor smagsoplevelse. Ikke mindst at smage forskellen på de forskellige caviar-typer, siger køkkenchef på Høfde4, Kristian K. Corell, som håber på, caviarkortet bliver en succes.

- Vi har haft en enkelt type caviar på menuen før, og den blev revet væk. Så nu udvider vi med flere varianter og håber på, at mange vil komme og få en spændende smagsoplevelse i den eksklusive ende af skalaen, siger køkkenchefen.


Man vil opleve interessante smagsnuancer og forskelle i struktur, intensitet og noter, når man får serveret en spise på denne måde.

Kristian K. Corell


Lille mængde, stor oplevelse

Med 15 gram per portion er det ikke den store sult, caviaren stiller. Men det er heller ikke meningen. For uanset om man vælger at tage en enkelt caviarservering som en lille fornøjelig forret, eller om man går hele vejen og tager en hel runde med forskellige typer, så er det en oplevelse i sig selv.

- Man vil opleve interessante smagsnuancer og forskelle i struktur, intensitet og noter, når man får serveret en spise på denne måde. Ens sanser kommer i spil, og man vil opdage, at caviar ikke bare er caviar. Det er en spændende gastronomisk oplevelse, lover Kristian K. Corell. Foruden caviarkortet har Restaurant Høfde4 naturligvis sit sædvanlige menukort med gode og lokale råvarer i fokus.

De tre typer caviar hos Høfde4

Der er tre typer caviar på kortet hos Høfde4.

Baerii, der kommer fra den siberiske stør, og som i dag er den mest udbredte caviartype i verden. Den er medium fast i strukturen og har noter af nødder i smagen.

White Stugeon er caviar fra den hvide stør. Smagen beskrives som svag sødme, frisk hav og svagt saltet.

Oscietra caviaren er fast i strukturen. Den kommer fra ossetra-støren, og smagen er fyldig og intens frugtig med noter af smørfedme.

Der er 15 gram caviar i hver lille dåse. De små fiskeæg serveres med blinis og rørt creme fraiche med purløg. Der kan naturligvis købes en særligt tilrettelagt champagnemenu til. Foto: Christine Aagaard-Kragh

Er det med k eller c?

Søger man i Retskrivningsordbogen, vil man ikke finde ordet "caviar". Det staves nemlig officielt kaviar.

Inden for restaurations- og gourmetbranchen er det imidlertid udbredt at bruge stavemåden med c, når der er tale om den ægte vare, der kommer fra fisken stør. Alle andre typer af de små fiskeæg - for eksempel lakserogn - staves med k. Simpelthen for at understrege og give et signal om den kvalitetsmæssige forskel.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce