Annonce
Turistavisen - DK

SANS bliver større end nogensinde

Når Sansefestival går i luften i Struer 17. august, er det for tiende år i træk, og festivalen er blot blevet større og større. Det betyder, at der bliver masser af nye ting at opleve til årets udgave af sansefestivalen.
Annonce

Mad fra alle verdenshjørner og oplæg med kendte foredragsholdere. Det er noget, gæsterne på Struers egen festival, SANS, allerede kender - men med en sansefestival, der gennem ti år har vokset sig stor, er der i år en række nye tiltag.

Som noget nyt i år, hvor festivalen bliver afholdt den 17. august, bliver der for eksempel lavet et specielt område til børnefamilier, hvor blandt andre Struer Bibliotek og Struer Museum holder skattejagt med metaldetektorer og arrangerer flere andre aktiviteter for børnefamilier.

SANS 2019 byder også på kræs til øregangene, når DR’s Vokal Ensemble lægger vejen forbi og giver en koncert, der kommer til at stå i kærlighedens og sommerens tegn.

Det bliver dog ikke kun DR Vokal Ensemblet, der spiller op til Sansefestivalen. Vestjysk Bigband giver nemlig også nogle numre fra deres repertoire af traditionelle bigband evergreens og nyere numre.

Traditionen tro bliver der også guf til hjernen under SANS 2019. ”Samtalekøkken” kommer til at danne rammen for en række foredrag, der alle handler om mad.

For eksempel kommer madnørd Charlotte Ihler Søndergaard og diætist og kogebogsforfatter Anika Karlsen Thor fra Struer Højskole og fortæller om, hvorfor hotdog er det perfekte måltid. Senere på dagen holder de foredraget ”Hvad er der nu i vejen med rugbrød?”, der handler om, hvad der er op og ned i de myter, man nogle gange møder i sundhedsdebatten.

Det er også i området "samtalekøkken", at årets bedste geo-måltid skal kåres. Her kæmper skoler og institutioner mod hinanden i en konkurrence om at skabe det bedste geo-måltid. Førstepræmien er 10.000 kroner, der er sponseret af Geopark Vestjylland.

Annonce

Få plads til smagsprøverne

Hvis det kniber med appetitten efter den første tur omkring smagsprøverne til SANS 2019, er der også råd for det.

Cable Fun Struer, der er havnens nye kabelbane, hvor man kan prøve kræfter med wakeboarding, vandski eller stand up paddling, har nemlig 20 procent rabat hele dagen.

Derudover kommer FDF Struer og udfordrer de modige til kassestabling, hvor man stiller så mange sodavandskasser som muligt ovenpå hinanden, mens man selv står ovenpå det hele. Måske er det endda muligt at nyde udsigten over Struer havn, hvis man kan holde nerverne i ro.

Der er selvfølgelig også altid muligheden for at tage en tur op og ned ad gågaden, hvor butikkerne holder åbent, og hvor man også kan snige sig til en smagsprøve, hvis den lille sult melder sig.

Annonce

Det, det hele handler om

Vi kommer ikke udenom, at en stor del af Sansefestivalen handler om mad, og der bliver også rig mulighed for at prøve mange forskellige retter.

Igen i år vil der eksempelvis være et område, der hedder ”grænseløs”, som hylder de mange (mad)kulturer, som findes i Struer og omegn, og her kan man også få en smagsprøve på, hvordan andre landes mad egentlig smager.

Hvis man vil holde sig til det helt lokale, kommer der også et skaldyrsområde med de berømte limfjordsmuslinger, der faktisk er så populære, at der blev lavet en sang om dem til sidste års Sansefestival.

Fra klokken 13 kan man desuden købe sin egen aftensmad ved en fiskeriauktion, der afviklet af fagfolk fra Danske Fiskeriauktioner i Thyborøn.

Hvis man ender med at købe en fisk på fiskeriauktionen, kan det være, den skal have selskab af en lille én.

Det er der også mulighed for at finde på SANS 2019. Faktisk har 17 stadeholdere meldt deres ankomst til ”Vestjyske Dråber”-området, der indeholder vin, øl og spiritus.

Vin øl og spiritus kan man også finde i ”Feinschmeckeriet”, der er et telt stillet op af Super Brugsen. Det ene hjørne bliver nemlig et ”mandehørms-hjørne” med kvalitetsspiritus som rom, gin, whiskey og andre ting. De øvrige tre hjørner bliver henholdsvis slikbutik, tapas fra Delikatessen og et caféhjørne med kvalitetsøl, vand samt kaffe og te. I midten af teltet bliver der ligesom mange andre steder livemusik.

Dette års sansefestival bliver også præget af planter. I hvert fald kommer det igen i år et grønt univers på Byens Plads, hvor Struer Havekreds holder plantemarked og inviterer til kreativ madlavning på grill og over bål. De serverer også smagsprøver med forskellige former for kartoffel, det er nemlig temaet for dette års grønne univers.

Der bliver mange flere ting at se på til SANS 2019. Derfor er det en god idé at se det opdaterede program på sansefestival.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce