Annonce
Turistavisen - DK

Se solen gå ned: Lyngvig Fyr holder aftenåbent

Hver onsdag er fyrtårnet åbent til klokken 22, så man kan opleve solen gå ned. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Lyngvig Fyr er noget særligt. Om det er sommerdagene, hvor man står på toppen af Vestjylland og ser, hvordan solen gør sit indtog over fjord og hav. Eller sommeraftenerne hvor solen siger godnat og går ned ved fyret. Alle dage ved Lyngvig Fyr kan noget særligt og alle dage, hele sommeren, holder fyret åbent. Og hver onsdag i hele juli og august kan man opleve den særlige stemning, når der er  aftenåbent ved Lyngvig Fyr.

Lyngvig: Sommerdage ved Lyngvig Fyr er solskinsfyldte dage, hvor der er plads til en is i det hyggelige gårdmiljø ved den gamle fyrmestergård. Det er dage, hvor børnene leger på naturlegepladsen, og det er dage, hvor regnen farver landskabet, mens man fra toppen af fyret blot følger med. Og så er det alle de andre fantastiske dage ved Lyngvig Fyr.

For alle dage ved Lyngvig Fyr, mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, er forskellige. Her kan man nyde den bjergtagende udsigt fra fyrets top, opleve den hyggelige butik med de finurlige og fine ting og tage en varm kop kaffe og eller en iskold is med fra caféudsalget i fyrmesterboligen. I gårdmiljøet er der bord- og bænkesæt og masser af plads.

Fyraften ved Lyngvig Fyr hver onsdag Hver onsdag i juli og august er der “fyraften” ved Lyngvig Fyr. Fyrtårnet holder åbent helt til kl. 22, og fra toppen af fyret kan I følge med mens solen går ned. Det vil selvfølgelig også være muligt at købe lidt godt til ganen, så man kan nyde en fyraftensøl i de helt rette rammer.

Masser af plads og frisk luft Hele området omkring Lyngvig Fyr består af 300 ha. fredet klithede og klitter, som bestemt er en gåtur værd. Her kan man blive blæst igennem af vestenvinden - og der er god plads til alle!

Udenfor fyrmesterboligen venter naturlegepladsen med det maritime tema. Her kan børnene brænde krudt af, og der er gode muligheder for sommerfugle i maven, når de suser derudad på svævebanen, og selv den bedste klatreabe kan blive udfordret, når der skal klatres rundt på hvalskelettet. Lad også ungerne prøve den sjove skattejagt om Lyngvig Fyr i gamle dage, hvor man på egen hånd kommer rundt i området ved fyrmesterboligen.

Sømænd og sommergæster Lyngvig Fyr er det sidst byggede fyrtårn på den jyske vestkyst. I mange år lå en 100 km. lang strækning mellem Bovbjerg og Blåvandshuk mørklagt. Først efter flere tragiske ulykker blev det besluttet at bygge endnu et fyrtårn. I 1906 stod det karakteristiske hvide fyrtårn færdigt, hjalp sømænd sikkert videre på deres rejse. I området omkring Lyngvig Fyr bliver man klogere på fyrets historie. Og oplever selv hvordan området har forvandlet sig fra at passe på sømænd til at byde sommergæster velkomne.

Omkring fyrtårnet er der masser af muligheder for at gå en tur og blive blæst igennem. Foto: Ringkøbing-Skjrn Museum
På naturlegepladsen ved fyret er der selvfølgelig et maritimt tema, for eksemple kan man klatre rundt på hvadskelettet. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce