Annonce
Turistavisen - DK

Sea War Museum: Verdenshistorie fra havet

Sea War Museum i Thyborøn, som fortæller dramatiske og lærerige fortællinger om verdenshistoriske søslag, og den imponerende mindepark i klitlandskabet omkring museet trækker hvert år turister fra hele verden.
Annonce

Første Verdenskrig blev ikke kun udkæmpet på land. Til vands fandt store og blodige slag sted - ikke mindst Jyllandsslaget i 1916, hvor den tyske og britiske flåde for første og eneste gang under Første Verdenskrig tørnede sammen på havet - lige ud for Thyborøn. 250 skibe og 100.000 mænd mødtes - med det ene formål at ødelægge og dræbe hinanden.

Det historiske søslag danner sammen med de mange øvrige slag over og under havoverfladen under Første Verdenskrig i dag grundlaget for et af Danmarks nyeste museer, Sea War Museum i Thyborøn. Museets permanente udstilling fortæller en række dramatiske historier fra søkrigen, som samtidig er illustreret med tusindvis af originale vraggenstande fra Nordsøen under Første Verdenskrig.

Derudover er Sea War Museum et levende museum med en række skiftende særudstillinger.

- Vi er et levende museum, der hele tiden modtager nye og spændende effekter til vores samlinger og udstillinger. Ikke mindst i takt med at dykkerekspeditioner gør nye fund og scanninger af vrag på havbunden, siger museumsdirektør Gert Normann Andersen.

Faktisk afslører havet løbende så mange spændende fund, at museet fattes plads:

- Vi kan faktisk ikke lave nye større særudstillinger, før museet forhåbentligt bliver udvidet. Men vi rummer lige nu mange spændende og nye fortællinger i udstillingen blandt andet en helt ny film, og flere nye historier står i kø for at blive fortalt, siger Gert Normann Andersen.

Annonce

Udenlandske gæster udgør næsten halvdelen

Rygterne om Sea War Museum i Thyborøn, som senest er udvidet med en unik og æstetisk smuk Mindepark for Jyllandsslaget i klitlandskabet omkring museet, flyder også allerede rundt i verden. Således er 44 pct. af museumsgæsterne udlændinge, der målrettet tager turen til Thyborøn for at opleve det danske museum. Og andelen af udenlandske gæster stiger hvert år med 2,5 pct.

- Vi fortæller god verdenshistorie. Og det har mange mennesker i udlandet hørt om. Vi har gæster så langt væk fra som Australien, New Zealand, Kina og Canada. Vi fik sågar også besøg af to, der havde kørt hele vejen fra München til Thyborøn udelukkende for at besøge vores museum, siger Gert Normann Andersen, der henviser til museets facebookside og hjemmeside for løbende opdateringer om nye fund og hvordan, de kan opleves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DK

Mød vikingerne hele sommeren på Bork Vikingehavn. Her er der masser af plads til nye oplevelser, så tag familien med tilbage til vikingetiden og bliv en del af den levende historie.

Turistavisen - DK

Naturen holder aldrig lukket

Annonce