Annonce
Turistavisen - DK

Souvenirs under huden: Tyske turister er vilde med Dannebrog, fyrtårn og ordet "Hygge"

Vitaliy Ivanienko er her ved lave en tatovering. Johnny Pedersen i baggrunden. Der er et dannebrog i tatoveringen, men i det her tilfælde er det ikke en turist. Foto: Morten Nielsen
Blåvandshuk Fyr på underbenet eller måske et danmarkskort i rød-hvide-farver på et skulderblad. Især tyske turister får varige minder med hjem fra ferien ved vestkysten.
Annonce

Blåvand: Siden april har kæden Tattoo World haft en kæde i turistbyen Blåvand, og allerede nu har mange turister fået en souvenir fra Danmark under huden.

Det er Johnny Pedersen, der sammen med sin forlovede, Lotte Samsing, er manager i butikken. Han oplyser, at der er to ting, der går igen, når turisterne vælger motiver.

- Det mest populære er fyret, siger Johnny Pedersen, som fortæller, at 17 turister har fået Blåvandshuk Fyr med hjem som et meget varigt minde.

Det andet er det rødhvide flag.

En tysk ung kvinde har fået denne udgave af de rød-hvide farver med hjem. Foto: Tattoo World
Annonce

10 dannebrogs-tatoveringer

To tyske mænd har på Facebook-siden "Urlaub In Vejers Strand" oplyst, at de har fået tatoveret Dannebrog på underbenet. Det er sket, fordi de i mange år har holdt ferie i Danmark, oplyser de. De er ikke de eneste turister, der har fået flaget, der har 800 års fødselsdag, med hjem som en evig souvenir i butikken i Blåvand.

- En del tyskere får lavet Dannebrog, siger Johnny Pedersen, som vurderer, at mange turister holder meget af at være på ferie i Danmark, og det er grunden til, at de vælger det danske nationalsymbol.

- Vi har lavet cirka ti Dannebrog på turister, siger Johnny Pedersen.

Annonce

Tysk dame fik danmarkskort på skulderbladet

Mest markant er en tysk ung kvinde, som har fået de rødhvide farver tatoveret som et danmarkskort over det meste af det venstre skulderblad. Hun har hele sit liv holdt ferie i Blåvand med sine forældre.

- Jeg har det indtryk, at mange tyske turister synes, at Danmark er et afslappet land, siger Johnny Pedersen om, hvorfor de vil have de danske nationalsymboler som tatoveringer.

Han har også har lagt mærke til en anden trend blandt tyskerne. De får ganske enkelt tatoveret ordet "Hygge", som er altså er ved at blive et begreb. Det er sket i flere tilfælde.

Tattoo World har afdelinger i Slagelse og Langå, men har altså siden april forsøgt sig i feriebyen Blåvand, og det er gået godt. Der er mange opgaver - ikke bare souvenirs, fortæller Johnny Pedersen.

Der er cirka fem tatovører ansat på freelancebasis i Tattoo World i Blåvand. Johnny er ikke selv tatovør.

En af de udlændinge, som har fået et markant minde fra Blåvand, er Stefano Mazzono, 26 år, som arbejder på en restaurant i byen. Han er fra Italien og så glad for Blåvand, at han har Blåvandshuk Fyr på benet.

Her er dog ikke tale om en souvenir, for faktisk har Stefano ingen planer om at forlade Blåvand. Han vil gerne blive.

Stefano Mazzono er fra italien og kan nu fremvise Blåvandshuk Fyr på underbenet. Foto: Morten Nielsen
Her Blåvandshuk Fyr. Foto: Morten Nielsen
Denne udgave af Dannebrog sidder på en tysk mand. Foto: Tattoo World
En tysk dame er faldet for et ord på dansk. Foto: Tattoo World
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce