Blåvand: Steffi Gehrt flyttede fra Tyskland til Danmark i 2008. Hun arbejdede som vinduespudser i seks år, inden Jobcenteret ringede og tilbød hende jobbet som fyrpasser i Blåvand. Et job, der har givet hende mere, end hun nogensinde kunne forestille sig.
- Jeg elsker simpelthen den bygning, griner Steffi Gehrt.
Hun var af den tidligere fyrpasser blevet fortalt om, hvordan man udvikler et forhold til fyret. Det troede Steffi Gehrt dog ikke rigtig på, før hun selv oplevede det.
- Det er mærkeligt. Men jeg føler, at jeg har et helt særligt, personligt forhold til fyret, siger hun.
Blåvandshuk Fyr
Åbnede nytårsaften i 1900.
39 meter højt med 170 trappetrin til toppen.
Flest danskere
Steffi Gehrt er vild med arbejdet som fyrpasser i Blåvand, der også indebærer at turistguide for de mange besøgende.
- Det er et vildt sjovt arbejde. Man møder så mange forskellige spændende mennesker, siger Steffi Gehrt med tysk accent.
Til daglig er det en klar fordel for hende, at hun er tysker. Normalt kommer 80 procent af gæsterne i fyret nemlig syd fra grænsen. Det billede har forandret sig denne sommer, hvor rigtig mange danskere har valgt at holde ferie i hjemlandet på grund af corona.
Højdeskræk
Det er dog ikke kun det stigende antal danske gæster, der er nyt i denne coronatid. Fyrpasseren skal også afspritte alle overflader fire gange oftere end normalt. Og det har været en udfordring. Steffi Gehrt lider nemlig af en smule højdeskræk.
- Jeg har vænnet mig til det, men i starten var det lidt skræmmende at skulle helt op i tårnet og spritte af så ofte, siger hun.