Annonce
Turistavisen - DK

Tante Blå: Sikke en udvikling vi har været igennem

Den tidligere Matas-forretning er nu omdannet til en gave og brugskunst-forretning med meget mere. Melanie Kristiansen har flyttet Tante Blå fra 60 kvadratmeter i Nygade til 175 kvadratmeter i Algade.Im ehemaligen Matas-Drogeriegeschäft befindet sich heute ein Laden für Geschenkartikel, Gebrauchskunst und vieles mehr. Melanie Kristiansen hat sich mit dem Umzug von Tante Blå von 60 qm in der Nygade auf ganze 175 qm in der Algade vergrößert. Foto: Johan Gadegaard
Melanie Kristiansen har fået 175 kvadratmeter i sin nye butik i Algade. For tre år siden åbnede hun Tante Blå i en lille butik i V. Strandgade, som blev en større butik i Nygade og nu er blevet meget større i de tidligere Matas-lokaler i Algade.

Ringkøbing: For tre år siden ville Melanie Kristiansen prøve at åbne en lille butik med brugskunst og gaver i V. Strandgade, Tante Blå.

Hun havde i flere år drevet gårdbutikken Elmelundgård sammen med sin mand Peter Kristiansen, men nu ville hun prøve at åbne en butik i Ringkøbing turistgade.

Der var kunder, både lokale og turister, så efter otte måneder rykkede hun til Nygade, hvor hun havde 60 kvadratmeter.

Annonce
Tante Blå er flyttet i større lokaler, så Melanie Kristiansen er begyndt at føre flere varer fra sine leverandører.Tante Blå ist in größere Räumlichkeiten umgezogen, sodass Melanie Kristiansen mehr Ware von ihren bisherigen Lieferanten anbieten kann. Foto: Johan Gadegaard

- Jeg var glad for at være i gågaden, men her har jeg fået 175 kvadratmeter plus lager, køkken og personalerum. Matas har klaret at være her i mange år, så mon ikke kunderne finder mig, siger Melanie Kristiansen med et smil.

Nye ideer og tiltag

Flere kvadratmeter giver plads til nye tiltag.

- Jeg vil lave Café Tante med kaffe og kage. Der bliver borde og stole både inde og ude. Jeg har også planer om at udnytte gårdhaven til sommer, lidt musik og et fadølsanlæg, så jeg håber på en god sommer, forklarer Melanie Kristiansen.

Hun har tidligere haft en dametøjsforretning, og nu er der blevet plads i Tante Blå til tøj til damer i store størrelser.

- Jeg fører nogle mærker, som man ellers ikke kan få i Ringkøbing, siger Tante Blås ejer.

Melanie Kristiansen er glad for kundernes ros, nu hvor Tante Blå er flyttet i større lokaler.Melanie Kristiansen freut sich über das Lob der Kunden nach dem Umzug von Tante Blå in die größeren Geschäftsräume. Foto: Johan Gadegaard

De ekstra kvadratmeter har også gjort det muligt at føre flere varer fra de firmaer, som hun hele tiden har haft i sin butik.

- Jeg er også begyndt at føre Stauning Whisky og portvin. Jeg håber at kunne arrangere smageaftner og  foredrag, når vi igen kan begynde at samles flere mennesker, fortæller Melanie Kristiansen.

Hun har haft bedre tid til at flytte butikken end oprindeligt planlagt.

- Jeg havde rådighed over lokalerne fra 1. december og regnede med at åbne i januar, men så blev alle butikker lukket ned. Ventetiden har betydet nye planer, blandt andet er planerne om en café opstået i mellemtiden, forklarer Melanie Kristiansen, der også er glad for udlejerens imødekommenhed i forhold til situationen.

Man kan også købe vin og spiritus hos Tante Blå, blandt andet er butikken begyndt at føre Stauning Whisky.Tante Blå bietet auch Wein und Spirituosen an; unter anderem wurde vor Kurzem Stauning Whisky ins Sortiment aufgenommen. Foto: Johan Gadegaard

Om sommeren er Tante Blås kunder for 95 procents vedkommende tyskere, i normale år.

- Sidste år var der selvfølgelig flere danske kunder, og så har vi rigtig mange trofaste lokale kunder, der kommer her året rundt

Melanie Kristiansen

59 år.

Oprindelig fynbo, men har boet mange år på Sjælland, hvor hun har drevet en dametøjsbutik i Slagelse.

For ti år siden møde hun Peter Kristiansen og flyttede til Jylland.

De har i mange drevet gårdbutikken Elmelundgård ved Finderup, hvor der blandt andet har været et stort julemarked. Gårdbutikken er nu helt lukket, så Melanie Kristiansen kan koncentrere sig om Tante Blå.

Åbnede Tante Blå i 2018 i V. Strandgade. Butikken flyttede siden til Nygade og er nu i Algade.

Der har tidligere været en afdeling i Lemvig, men den er lukket igen.

Melanie Kristiansen har tre deltidsdamer ansat. Der skal flere ansatte til, når caféen åbner.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce