Annonce
Turistavisen - DK

Værsgo' - 20 stoppesteder at vælge mellem: Sommerbus kører hele vejen rundt om fjorden i juli og august

De næste to måneder kan lokale og turister tage bussen hele vejen rundt om fjorden. Man kan tage cykel med, hvis man gerne vil ud og cykle en tur undervejs. PR-fotoIn den kommenden zwei Monaten können Einheimische und Touristen mit dem Bus komplett um den Ringkøbing Fjord herumfahren. Auch für das Fahrrad ist Platz, sodass man unterwegs aussteigen und eine Strecke mit dem Rad zurücklegen kann. PR-foto
Siden den 1. juli kan man som noget nyt købe en busbillet til ny rute rundt om fjorden. Der er også plads til både hunde, cykler og supboards.

Ringkøbing-Skjern: En cykeltur rundt om Ringkøbing Fjord er både en storslået og smuk oplevelse. Men det kan også være en lidt hård omgang, hvis vinden er i den forkerte retning.

Men der er hjælp på vej. I juli og august kan man nemlig som noget helt nyt hoppe på shuttlebussen Hop on-hop off med sin cykel - og nøjes med at cykle på de strækninger, man orker. Eller man kan tage bussen hele vejen rundet om fjorden - i begge retninger.

Billetpriser og stoppesteder

Vil man med bussen, skal man finde et stoppested. Stoppestederne er markeret med blåt flag, og de findes her:

Skjern Busstation, Stauning Whisky, Stauning Sognegård, Velling Kirke, Ringkøbing Museum, Naturkraft, Ny Sogn Kirke (Kloster), Søndervig, Klegod, Lyngvig Fyr, Helligåndskirken i Hvide Sande, Abelines Gård v/Getsemane vigeplads, Bjerregård, Nymindegab Købmand, Bork Vikingehavn, Bork Havn v/lystbådehavnen, Hemmet, Vostrup, Skjern Enge v/Amholm vigeplads og Skjern busstation.

Billetprisen er:

Voksne: 150 kr. pr dag / 250 kr. pr uge

Børn (10-17 år): 75 kr. pr dag / 150 kr. pr uge

Børn (0-8 år): gratis

Cykel/hund: 25 kr. pr dag / 240 kr. pr uge

- Der er plads til 15 cykler på bussens cykeltrailer. Så man kan cykle i medvind og tage bussen i modvind eller tage bussen til for eksempel Skjern Enge og cykle i de naturskønne områder uden at spekulere på, om benene kan holde til turen hjem - for der kører bussen jo, fortæller Ane Frost Hedegaard i en pressemeddelelse.

Annonce

Hun er turismeudviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune og har sammen med busselskabet Vikingbus og Destination Vesterhavet udviklet planerne om en bus, der kan tage turister og lokale rundt til de naturskønne områder og attraktioner omkring Ringkøbing Fjord - eller fra eksempelvis restaurantbesøg i Hvide Sande og tilbage til sommerhuset i Søndervig eller hjemmet i Ringkøbing.

Hvor og hvornår

Visitvesterhavet.dk bliver løbende opdateret med information om billetter, afgangstider, stoppesteder etc. Her kan man også læse, at hunde er velkomne ombord på bussen, ligesom både kitesurfere og SUP'ere kan tage deres grej med ombord.

På bussen kan passagererne både købe dagsbillet og ugekort. Da busruten i år begynder som et pilotprojekt, har byrådet fundet én million kroner til underskudsgaranti til Vikingbus og vognmand Torben Folmann, der drifter shuttlebussen.

- Vi har så mange attraktioner og skønne steder i Ringkøbing-Skjern Kommune, men vi har også nogle store afstande. Mange turister kommer hertil i bil, men har måske mere lyst til en oplevelse end til at tilbringe mere tid i bilen. Derfor opstod tanken om en shuttlebus, hvor man kan stige på og hoppe af ved en række stoppesteder på turen fjorden rundt, forklarer borgmester Hans Østergaard.

Annonce

Tre timer rundt om fjorden

I dagtimerne kører der tre busser med afgang fra Skjern hhv. klokken 9, 12.40 og 16.20. De kører så hver sin vej rundt om fjorden og er tilbage igen efter cirka tre timer.

Om aftenen er der to afgange, som kører den vestgående rute mellem Ringkøbing Museum og Bjerregård over Kloster, Søndervig og Hvide Sande. De busser kører fra Ringkøbing klokken 19 og 22.30 og er ved endestation en time senere, mens man kan komme fra Bjerregård klokken 20 og 23.30 og være i Ringkøbing en time senere.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce