Annonce
Udland

WHO: Det vil tage uger at forstå ny coronavariant

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har i Genève indkaldt eksperter til møde for at diskutere en ny coronavariant, der giver anledning til dyb bekymring internationalt. Foto: Denis Balibouse/Reuters
Ifølge WHO er der indtil nu opdaget næsten 100 sekvenser af ny variant, som er fundet i Sydafrika.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, mener, at det vil tage flere uger, før vi forstår den nye coronavariant, som er opdaget i Sydafrika.

WHO er forbeholden over for indførelse af rejserestriktioner som følge af det nye virus.

Det siger talsmænd for organisationen i forbindelse med et møde i Genève fredag, hvor indkaldte forskere diskuterer den nye coronavariant.

Annonce

WHO siger, at der indtil nu er opdaget næsten 100 sekvenser af varianten, som går under betegnelsen B. 1.1.529. Den nye coronavariant giver anledning til dyb bekymring internationalt.

- WHO-mødet er indkaldt for at få et bedre overblik over tidsfrister for undersøgelser og et studie, som er ved at blive sat i værk, for at få fastslået, i hvilket omfang den nye variant bør give anledning til bekymring, siger én talsmand for organisationen.

Den nye variant adskiller sig fra de andre kendte varianter ved, at den har en anderledes overflade. Da B. 1.1.529 er anderledes i sine proteiner, er det ikke sikkert, at de nuværende vacciner vil kunne give immunitet over for den.

Det sydafrikanske udenrigsministerium kalder det "forhastet", at Storbritannien fra fredag indfører indrejseforbud fra Sydafrika og fem andre afrikanske lande efter fundet af en ny coronavariant.

- Beslutningen virker forhastet, da WHO endnu ikke har taget stilling og rådgivet om foranstaltninger, hedder det i en erklæring fra ministeriet fredag.

/ritzau/ReutersAnnonce

Mest læste

Udland

Eks-partisan står til at blive Colombias nye leder

Annonce
Udland

OVERBLIK: Sådan forløb natten til søndag i Ukraine-konflikt

Annonce
Udland

Russisk ambassadør udelukker brug af atomvåben i Ukraine

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Svindelmistænkt NRA-topchef overlever mistillidsvotum

Udland

Iransk stjerne i danskproduceret film vinder stor pris i Cannes

Mest læste

Udland

Politiet efterforskes i USA's værste skoleskyderi i et årti

Udland

Svensker vinder førsteprisen i Cannes

Udland

Mirror: Boris Johnson vil genindføre gammelt målesystem

Udland

Topkardinalen Angelo Sodano er død

Annonce