Annonce
forside

Lækre negle hører med til en kvindes look

KUNDER LANGVEJS FRA:Hos Tina i Skærbæk ordnes der negle, når kunderne er der.

Annonce

SKÆRBÆK: For 10 år siden, var det næsten kun ”de fine damer”, der gik til neglesnedker. I dag er det lige så almindeligt at få ordnet negle som at gå til frisør, og det er noget nær kvinder i alle aldre, der bestiller tid hos Tina, som i privaten 18 i Skærbæk har indrettet en hyggelig lille klinik, hvor Tina Diabelez tager imod med kompetent ekspertise.

Og her kommer kvinder fra både nær og fjern for at lade sig forkæle af en omgang professionel manicure – oftest afsluttende med lakering med én af de omkring 100 farver, der er at vælge imellem.

- Jeg har kunder fra Esbjerg, Gråsten, Haderslev – og naturligvis her fra Skærbæk, Tønder- og Ribe-området. I en time eller to lægger kunden hænderne på puden, mens Tina professionelt ordner hænder og negl – måske forlænger neglene og til allersidst lakerer dem.

Og ja hvordan bliver man negletekniker som den officielle betegnelse lyder?

- Det var lidt tilfældigt for mit vedkommende, men jeg er virkelig glad for det, og så passer det mig fint, at jeg kan arbejde herhjemme, siger Tina, der egentlig arbejdede i en pakkeriet på slagteriet, men kastede sig ud i negle-området, da skærestue og pakkeri lukkede.
Tina har lært negle-arbejdet på et ét års kursus hos Inside Cosmetic Group i Århus, hvor kravet er, at man skal ta’ sin eksamen inden for et år, når man først har påbegyndt kurset:

- Det er et rigtig spændende arbejde. Alle bliver jo glade af en omgang manicure, ligesom de også kan få ordnet fødder her – i varmt vand og herefter en omgang lak og gelé, fortæller Tina, der har omkring 100 farver at vælge imellem af det professionelle mærke Shellac, som hun først må behandle med, når hun været på kursus i netop dette mærke.

- Et andet krav omkring uddannelsen er i øvrigt, at man skal gå op til eksamen i Århus inden for et år, når man først har tilmeldt sig uddannelsen.

- Og ja. Jeg kan virkelig følge med i, hvornår folk skal på ferie. Så skal de nemlig lige forkæle deres hænder og fødder, før de pakker kufferten. Det er rigtig hyggelig at tale med dem om ferieplaner og meget andet.

Med hensyn til farver kan alt sættes sammen i disse år, og ofte skal der lige en omgang negleforstærkning – eventuelt negleforlængelse –til, før prikken over i’et –lakeringen – kan lægges på. Og der er udvikling og spræl i farverne i disse år. For 10 år siden var det enten knaldrødt eller diskret lak og lidt perlemor. I disse år kan alt sættes sammen og peppes op med snart sagt en hvilken som helst farve på tøjet, siger Tina, der tager 3-400 kroner for en behandling - alt efter hvor omfattende, den er.

- Og så passer arbejdet her fint sammen med at have et par hjemmeboende børn, og jeg arbejder ganske enkelt, når kunderne – en fem-seks stykker dagligt – er her. Det passer mig helt fint, og så nyder jeg de snakke, jeg får med kunderne og den glæde, jeg kan registrere på dem, når også negle er lækre og klar til fest, ferie og forkælelse.

Annonce