Annonce
forside

Sagnsymfoni - samtidssagn fra Vadehavsregionen

Foto: Lars Detlef

Et led i Vadehavsfestivalen der afvikles i den kommende uge

Annonce

SAGNSYMFONI er et stort installationsprojekt i Quedens Gaard i Ribe, med samtidssagn fra Vadehavsregionen foldet ud som lydinstallationer og videofortællinger. Man kan også opleve SAGNSYMFONI ved fire lytteposter rundt om i Vadehavsregionen: På Søndergade 39 her i Skærbæk, ved Blåvandshuk Fyr, ved Børsen i Sønderho på Fanø og ved Sorgager i Ballum.

SAGNSYMFONI kan opleves fra den 6. – 12. september fra kl. 10 – 18.

Skærbæk Avis mødte lydkunstneren Hans Sydow søndag ved åbningen af lytteposten i Skærbæk, og han fortalte til avisen, at meningen med lytteposterne er at fortælle et samtidssagn og i Skærbæk handler historien om Hans Sydows bedstefar som hele sit voksne liv boede i Skærbæk på netop Søndergade i nr 39.

Min bedstefar, som jeg er opkaldt efter, hed derfor også Hans Sydow. Han var en ganske almindelig mand, der levede et helt almindeligt liv, i en helt almindelig murmestervilla. Jeg ville gerne fortælle historien om ham og samtidigt prøve at finde ud af hvor mange kunne her ca. 30 år efter hans død stadigt huske ham og måske fortælle historier om ham. Og samtidigt undersøge hvilke spor efterlader et helt almindelig menneske sig? Et menneske der levede i en tid hvor man ikke udødeliggjorde sig selv på facebook, i blogs eller var del i et talentshow på tv.

Jeg ser ikke historien omkring min bedstefar og hans liv som noget personligt, men som en historie der forhåbentlig kan sætte andre i gang med at tænke over deres egen historie, og måske endda begynde at fortælle den slutter Hans Sydow.

Se meget mere på www.vadehavsfestival.dk

Eller se videofortællingen omkring Hans Sydows besøg på Søndergade i Skærbæk her. Et besøg der udviklede sig en smule anderledes end forventet.

Hans Sydow foran lydinstallationen på Søndergade 39 Foto: Lars Detlef

Om Hans Sydow 

Lydkunstner og leder af lydkunstuddannelsen TONESPACE, Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole.

Under Vadehavsfestival 2008 deltog Hans Sydow i lydinstallationen "Lydbølger - mennesket ved havet".

Hans Sydow har arbejdet med forskellige sagnfortællingsprojekter, blandt andet en Sagnsymfoni, der blev opført på Sagomusset i Sverige, 

Hans Sydow er kunstnerisk leder af Sagnsymfoni samt idémand bag lydkunstinstallationen Lyden af industrihavn.

Annonce