Annonce
Ugeavisen Faaborg

Åbnede midt i coronatiden: Det går "forrygende" hos Lingeri by Storm

Der er altid noget at tage sig til, når man har en butik. Og Pia Storm (t.v.) har lært meget i de første måneder som butiksejer. Hun har fået rigtig god hjælp af Dorthe Vilhelmsen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Det har været en travl sommer i Faaborgs lingeributik, og Pia Storm er godt tilfreds med livet som butiksejer. Nu arbejdes der på at åbne en webshop også.
Annonce

Faaborg: 60-årige Pia Storm vidste ikke meget om at drive butik, da hun i samarbejde med sin mand, Ole Storm, i juni slog dørene op til Lingeri by Storm i Østergade.

Men åbningen og sommeren er gået over al forventning.

- Vi anede jo ikke, hvad vi kunne forvente. Men det er gået forrygende. Faktisk overvældende. Vi har nydt en kæmpe opbakning, siger hun nu et par måneder efter åbningen, hvor de fleste sommergæster igen har forladt Faaborg, og der igen er mulighed for at trække vejret mellem kunderne.

- Sommeren har været helt vild. Der har været rigtig mange turister, siger hun.

Det eneste, der har drillet - og stadig gør det - er leveringen af varer på grund af coronasituationen. Det var i øvrigt samme problematik, der gjorde, at forretningen måtte udskyde åbningsdagen af flere omgange.


Jeg vil gerne have en fem-syv år her og have det sjovt og godt med det. Så er det en fantastisk måde at slutte arbejdslivet af på. Og så kan andre tage over og føre butikken videre.

Pia Storm, Lingeri by Storm


- De store forhandlere kommer først i køen, men sådan er det i den her situation, siger Pia Storm.

Hun er oprindelig uddannet som børnetandplejer og sosuassistent, og hun har arbejdet som sosuassistent i syv år, inden hun åbnede lingeributikken. Så hun havde på forhånd allieret sig med erfarne kræfter, Dorthe Vilhelmsen, som tidligere arbejdede i Tit-Tit Lingeri by Gerlach (lukkede i efteråret 2018), og som primært var den, der kunne vejlede kunderne i starten.

- Men nu er jeg også ved at være uddannet. Jeg har lært, at en bh er meget mere end bare en bh. Jeg har været undertøjet igennem og er nået til strømperne. Så nu har jeg også været alene i butikken nogle dage, griner hun og tilføjer:

- Jeg kan rigtig godt lide at tale med kunderne. Der er mange gode oplevelser i løbet af en arbejdsdag.

Annonce

Webshop på vej

Ole og Pia Storm har fra starten holdt på, at det måtte kunne lade sig gøre at drive en lingeributik i Faaborg, og det mener de stadig.

- Det har kunnet løbe fint rundt indtil nu, og det forventer vi også, at det kommer til at gøre hen over vinteren. Nu er det nogle andre ting, folk har brug for. Nattøj og badekåber og den slags. Og så håber vi på en rigtig god julehandel, siger Pia Storm.

I løbet af efteråret får butikken besøg af de forskellige forhandlere, som laver nogle events i butikken. De helt store arrangementer må kunderne dog vente med, til coronasituationen tillader det.

Pia Storm vidste ikke helt, hvad hun gik ind til. Men hun synes, det er både sjovt og hårdt at drive forretning. Foto: Maria Retoft Pedersen

Pia Storm har ansat en fuldtidsmedarbejder til at få en webshop op at stå inden for de kommende måneder. Måske allerede i løbet af 2020.

- Egentlig er det mest min mand, der synes, det er en god idé. Personligt kan jeg bedst selv lide, når jeg kan få vejledningen og prøve tingene, men nu prøver vi det af, siger hun.

Spørger man Pia Storm, om Lingeri by Storm stadig lever om et, to og tre år, er hun ikke i tvivl.

- Ja, da. Det er jeg overbevist om. Jeg vil gerne have en fem-syv år her og have det sjovt og godt med det. Så er det en fantastisk måde at slutte arbejdslivet af på. Og så kan andre tage over og føre butikken videre, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce