Annonce
Ugeavisen Faaborg

Åbner 1. maj: Nyt campingmuseum på Egeskov Slot søger frivillige

Det nye Camping Outdoor Museum kommer til at byde på både nostalgisk tilbageblik på campinglivet, på nutidens outdoorliv og give et kig ind i fremtidens udeliv. Pressefoto: Egeskov
Åbningsdatoen for Outdoor Camping Museum på Egeskov Slot nærmer sig, og derfor søger museet efter dygtige ildsjæle, der vil hjælpe med arrangementerne.

Egeskov: Den 1. maj åbner Egeskov Slot op for Europas første Camping Outdoor Museum, og i den sammenhæng søger de frivillige ildsjæle, der ønsker at hjælpe til.

Det er Egeskov Slot og Dansk Camping Union, der er gået sammen for at skabe noget, der ikke er prøvet før i Danmark. DCU's landsformand, Anne-Vibeke Isaksen, glæder sig til åbningen.

- Der er stadig mange ting, der skal planlægges, og det bliver spændende at se, hvordan museet bliver taget imod. Det glæder vi os rigtig meget til, fortæller hun.

Annonce

Forskellige events

Der kommer til at være forskellige campingarrangementer og events, hvor de frivillige skal hjælpe til med arrangementerne. Anne-Vibeke Isaksen kan endnu ikke konkret sige, hvad arbejdet kommer til at bestå af.


Der er stadig mange ting, der skal planlægges, og det bliver spændende at se, hvordan museet bliver taget imod.

Anne-Vibeke Isaksen, landsformand Dansk Camping Union


- Vi er i gang med at bygge museet, så vi tager det, som det kommer. Men meningen er, at vi skal have hjælp fra et frivillig korps, som man kender det fra festivalerne. Man kommer til at indgå i teams, hvor man får informationer, siger Anne-Vibeke Isaksen og fortsætter:

- Men det afhænger selvfølgelig også af corona-situationen i forhold til, hvad vi kan tillade os at lave af arrangementer.

Du kan regne med at få en vagt om ugen, oplyser DCU. Og så får du mad og drikke, når du er på vagt.

Annonce

Restriktioner er uvisse

Direktør for Egeskov Slot, Henrik Neelmeyer, kan stadig ikke løfte sløret for, hvor museet præcis skal ligge på Egeskov Slot.

- Det afslører vi først, når vi kommer tættere på åbningen, fortæller han.

Egeskov huser i dag allerede en række velbesøgte museer og lægger desuden have til den populære Heartland Festival og en lang række andre arrangementer. Pressefoto: Egeskov

Han kan heller ikke fortælle, hvordan restriktionerne kommer til at være, da regeringen ikke har meldt noget ud endnu.

- Vi har stadig en del spørgsmål vedrørende restriktionerne, men jeg håber, at vi bliver klogere inden for 10-14 dage. Jeg kan dog fortælle, at vi kommer til at forberede os på samme måde, som da vi lukkede sæsonen. Det er med ensretning, afstand og begrænset antal af gæster, siger Henrik Neelmeyer.

Derudover kommer Egeskov Slot også til at tjekke coronapas. Det betyder, man skal være færdigvaccineret, testet negativ inden for 72 timer eller have haft corona for at komme ind.

Annonce

Du kan søge her

Ønsker du at være frivillig, kan du skrive en mail til info@dcu.dk. Husk også at fortælle, hvad du kunne tænke dig at byde ind med.

Du behøver ikke at have en særlig viden inden for camping for at søge, fortæller Anne-Vibeke Isaksen.

- Men det er selvfølgelig en fordel.

Selve Egeskov åbner for besøgende den 24. april, dog uden motorcykeltræf, der normalt kendetegner åbningen. Det er udskudt til den 18. september grundet coronarestriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Blum & Haugaard klar med første koncert efter ufrivillig coronapause: - At dele musikken med publikum er en forudsætning for vores musik og liv

Annonce