Annonce
Ugeavisen Faaborg

Åbner til påske: Ungt par overtager Magasingården

Jakob og Lilibeth Rasmussen overtager den 1. februar nøglerne til Magasingården i Faaborg. Foto: Privat
Magasingården får en iscafé om sommeren, varsler kokken Jakob Rasmussen. Han og hustruen Lilibeth forventer at åbne til påske.
Annonce

Faaborg: Faaborg kan se frem til at få en ny iscafé til sommer, når parret Jakob (40) og Lilibeth Rasmussen (33) skal drive Magasingaarden.

Parret har overtaget forpagtningen og overtager den 1. februar 2021 nøglerne til etablissementet, som Linda og Peter Stærke har drevet de seneste 14 år.

- Jeg har en passion for at lave is og har i 2020 drevet en iscafé på Frederiksberg. Planen er, at cafeen i Magasingaarden bliver til en iscafé om sommeren, fortæller Jakob Rasmussen.

Parret kommer fra Herlev og har de seneste otte år drevet cateringvirksomheden Fransk Spisehus, der har leveret mad til fester og frokostbuffeter til virksomheder.

Men nu var det tid at bryde op. Coronaen har været hård ved en virksomhed af denne type, fortæller Jakob Rasmussen.

- Jeg var også begyndt at gå lidt død i det med udsigten til at lave frokostordninger resten af min tid, så coronaen har været lidt af en katalysator for at træffe den endelige beslutning om at sætte det til salg og rykke teltpælene til Faaborg, fortæller han.

I første omgang flytter parret - sammen med datteren Johanna (3) - ind i en lejlighed, der ligger oven på restauranten, men på den længere bane er det planen at finde et lille hus med have, fortæller han.

- Men til at starte med er det praktisk at benytte sig af lejligheden, og så tager vi den derfra, siger han. Når familien rykker til Fyn kommer de i øvrigt også tættere på den nære familie. Jakob Rasmussen har sin mor og en søster med familie boende på Langeland.

Annonce

Det skal smage

Jakob Rasmussen blev uddannet kok på odenseanske Sortebro Kro i 2004, og siden har han prøvet lidt af hvert både som selvstændig og ansat. Hans philipinsk-fødte kone Lilibeth er oprindelig uddannet sygeplejerske men har i de senere år hjulpet til i virksomheden.

- Men hun har en ambition om at vende tilbage til det fag på et tidspunkt, fortæller Jakob Rasmussen.

Ud over iscaféen er det planen at etablere et spisested i Magasingården, hvor det bliver Jakob, der står bag gryderne.

- Vi vil lave et rigtig godt spisested for faaborgenserne. Det har de allerede, men jeg tror, jeg kan være med til at løfte madniveauet. Det skal ikke være Sortebro Kro-niveau - det er slet ikke min ambition, understreger Jakob Rasmussen, der beskriver sin stil som mere brasseri-bistro-agtig vekslende mellem det franske og det moderne danske køkken.


Vi vil lave et rigtig godt spisested for faaborgenserne.

Jakob Rasmussen


- Man skal kunne få noget ordentlig mad til en fornuftig penge - folk skal føle, at de får noget for pengene. Jeg sætte en ære i at få maden til at smage af noget, fortæller han.

Annonce

En iscafé

Får Faaborg en turistsæson, der bare tilnærmelsesvis kommer til at ligne sommeren 2020, får Jakob rimelig travlt, og der vil givet ryge en del af hans hjemmelavede is over disken.

- Folk skal kunne komme ind og købe en vaffel, som man kan tage med til stranden eller sætte sig ud og nyde i gårdhaven. Man skal også kunne få en isdessert anrettet i et pænt glas, en kop kaffe eller en øl, siger han.

Han håber også, at der atter kommer gang i selskabelighederne, når coronaen på et tidspunkt er under kontrol.

- Vi håber da på at kunne køre nogle store fester i selskabslokalet samt levere mad ud af huset, siger han.

Ambitionen er at være klar til at åbne til påske.

Fra Strandgade vil der blive adgang til Magasingaardens restaurant. Arkivfoto: Palle Søby.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce