Annonce
Ugeavisen Faaborg

Øboer har fortrinsret under coronakrise: Bjørnø-færge halverer antallet af passagerer

Der skal være bedre plads mellem passagererne på Lillebjørn den kommende tid. Arkivfoto
Annonce

Bjørnø: Færgen Lillebjørn er livlinen mellem den lille ø, Bjørnø, og Fyn, og derfor har bestyrelsen bag vedtaget en række forholdsregler for at sikre, at både ansatte, øboer og gæster bedst muligt bliver skærmet mod coronasmitte.

- Vi skal passe på os selv og vores skippere. Det vil være frygteligt, hvis de bliver smittet. Naturligvis først og fremmest af hensyn til dem selv, men også af hensyn til færgens drift, siger formanden for Bjørnø-Færgen Hanne Berg Kelm i en pressemeddelelse.

Derfor er passagertallet skåret ned fra 20 til 10 personer pr. afgang. Det er det maksimale antal, der kan være i kahytten, når man følger myndighedernes anbefalinger i forhold til sikkerhedsafstand.

Af hensyn til skipperne må der ikke, som det ellers ofte sker, være passager i styrehuset.

- Vi er jo altid glade for gæster og turister på øen, men lige i denne situation er det vigtigt, at sikkerheden kommer først, siger formanden.

Ligeledes er det besluttet at give ø-boere fortrinsret til færgen, hvis flere end 10 møder frem.

- Vi har på øen flere borgere i risikogruppen. De skal kunne komme til læge, på indkøb mv. uden unødig ventetid. Herudover har vi beboere, som pendler til arbejde, der er nødvendigt for at opretholde kritiske funktioner i samfundet. Derfor giver det mening, at ø-boere har fortrinsret, siger formand for færgebestyrelsen Hanne Berg Kelm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce