Annonce
Ugeavisen Faaborg

136 børn fra Faaborg-Midtfyn skal styrke motorikken i uge 41

Kravl op ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter. Det er blot nogle af de lege, som 136 børn fra Faaborg-Midtfyn skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen ”Hej skal vi lege?” i uge 41. Foto: Colourbox
Leg og motorik i børnehøjde er i højsædet, når bevægelsesugen "Hej skal vi lege?" igen i år løber af stablen - i uge 41 er 136 børn fra 5 daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn med i bevægelsesugen.
Annonce

Faaborg: Kravl op ad bogstavstigen, balancer på vokaler og leg jorden er giftig på konsonanter.

Det er blot nogle af de lege, som 136 børn fra Faaborg-Midtfyn skal prøve kræfter med, når de er med i bevægelsesugen "Hej skal vi lege?" i uge 41.

Børneulykkesfonden, DGI og bObles har siden 2011 arrangeret bevægelsesugen, der giver pædagoger og dagplejere i de danske daginstitutioner inspiration og redskaber til at inkorporere mere bevægelse i dagligdagen.

Flere end 300.000 børn i alderen 0-6 år har deltaget i kampagnen siden begyndelsen, og på landsplan er 10.000 børn med i år.

Annonce

Kreativ leg

Hvert år udvikles et nyt tema, og årets legetema er bygget op omkring specialdesignede bogstaver i skum fra designvirksomheden bobles.

Temaet tager udgangspunkt i kreativ leg, hvor børnene samtidig stimulerer og udvikler deres balance og motorik.

Kampagnen understøtter børn i deres kropslige udfoldelse og bevægelsesglæde med farver og bogstaver – de skal således både hoppe deres navn, gå på bogstavline, danse bogstavdanse og meget mere.

Annonce

Mere aktivitet

Ifølge Sundhedsstyrelsen bør børn fra 1-4 år bevæge sig så meget som muligt, mens børn i 5-6 årsalderen skal bevæge sig mindst 60 minutter om dagen.

Bevægelsesugen har som mål at inspirere både børn og pædagoger til en hverdag med mere bevægelse og fysisk aktivitet gennem leg og læring.

Ifølge undersøgelser har en stor andel af danske børn mærkbare motoriske vanskeligheder, når de starter i indskolingen. Antallet af førskolebørn med motoriske udfordringer er steget fra 25,9 procent i 2010 til 31,4 procent i 2014, og hvert tiende barn har deciderede motoriske vanskeligheder.

Mange børn bliver altså ikke motorisk udfordrede, og det vil DGI, Børneulykkesfonden og bObles gerne være med til at ændre på ved at slippe legen fri og give børn lyst, mod og vilje til at bevæge sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce