Annonce
Ugeavisen Faaborg

1500 elever går på æblerov i Faaborg-Midtfyn

Æblerovet i skolekøkkenerne foregår efter efterårsferien. Pressefoto
Sammen med GoCook går 170.000 danske skolebørn på opdagelse i de søde og de syrlige smagsnuancer, når de henover efteråret går på æblerov i skolekøkkenet.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: 1500 børn og unge fra Faaborg-Midtfyn Kommune går på æblerov i skolekøkkenet, når GoCook Smagekassen fra Coop efter efterårsferien lander på fire ud af fem grundskoler i Danmark. Og så skal der bages søde æbleboller, og en italiensk æggekage får et tvist med danske æbler.

- Vi oplever, at mange børn aldrig har været på æblerov, selvom Danmark bugner af æbler her i efteråret, og de er heller ikke helt klar over, hvor meget man kan bruge et dansk æble til. De kender bedst de søde, udenlandske æbler, men de danske æbler har meget mere knald på smagen, så de er fortrinlige i alt fra morgenmad til aftensmad - og naturligvis dessert. Børnene kan derfor blive mad-reddere ved at lære at bruge de mange danske æbler lige nu. Og så skal de naturligvis også smage æblerne og opleve, hvordan de kommer fra jord til bord, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook, Coops madprogram for børn og unge.

Æblerov i Faaborg-Midtfyn

I Faaborg-Midtfyn deltager følgende skoler i kampagnen:

Øhavsskolen

Sdr. Nærå Friskole og Midtfyns Efterskole

Tingagerskolen

Nordagerskolen

Trunderup Friskole

Hjemly Fri- og Idrætsefterskole

Tre Ege Skolen

Nordskovens Friskole

Broskolen

Heldagsskolen Vantinge

Brahesminde Skole

Espe Skole

Carl Nielsen-Skolen

Brobyskolerne

Broby Fri- og Efterskole

Øhavsskolen afd. Uglen

Ryslinge Friskole

Brahesminde Skole afd Svanninge

Ferritslev Friskole

Enghaveskolen - Faaborg Friskole

I år er rekorddeltagelse med knap 7.500 tilmeldte klasser fordelt over hele landet. Det er lærerne selv, der har tilmeldt sig GoCook Smagekassen og bestilt en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer. I år indeholder kassen udover æblerne blandt andet også danske kartofler og jordskokker, som eleverne skal bruge, når de udfordres på deres madmod i skolekøkkener over hele landet.

- Børnene kender allerede æbler som en snack i madpakken eller fra kager, men vi vil gerne have dem til at opleve og reflektere over danske æblers mange smage, siger kokken Gorm Wisweh.

- Og mon ikke de ligesom jeg bliver overrasket over, at det kræver næsten et helt års arbejde at bringe danske æbler fra jord til bord, siger Micki Cheng.

Både Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook og har begge både spist, skrællet og kokkereret sig gennem bunkevis af æbler ifb. med de mange film til årets Smagekasse.

GoCook Smagekassen er i år Danmarks største madaktivitet. Den afvikles i år for 14. gang i træk. Skoleeleverne går i køkkenet i ugerne 43, 44 og 45.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce