Annonce
Ugeavisen Faaborg

200 børn hilste på Tinka og Lasse ved Helios-galla for TV2's julekalender

Børnene fik en autograf og en lille sludder med Tinka i form af 16-årige Josephine Højbjerg fra Bornholm. Foto: Frederik Steen Nordhagen
TV´s store julekalendersatsning "Tinka og Kongespillet" er optaget rundt omkring på Fyn.
Annonce

Faaborg: Om en uge forventes cirka 1,1 mio danskere i alle aldre at sidde klar ved skærmen, når TV2 den 1. december viser første afsnit af årets julekalender "Tinka og Kongespillet".

For mange fynboer vil der være adskillige aha-oplevelser undervejs. De 24 afsnit er nemlig for en stor del af scenernes vedkommende optaget på Fyn, og kender man sin ø, vil der være mange genkendelige lokationer.

Lørdag formiddag var der stor gallapremiere i Helios i Faaborg, hvor VIP's med børn og børnebørn fik mulighed for at se de tre første afsnit.

Pressen så også med, og uden at skulle røbe alt for meget, kan det afsløres, at der er lagt op til en både dramatisk og hyggelig december for de mange, der kommer til at følge med i de 24 afsnit. Der er nemlig meget på spil i Nissernes rige.

Tinkas far kongen er ikke vendt tilbage fra en rejse rundt i sit rige, og den planlagte kåring af Tinka til hans efterfølger må derfor aflyses. I stedet skal et kongespil afgøre, hvem der skal være den næste regent for de fire regioner som udgør Nissernes Rige.

Fire kandidater - en fra hver region - skal dyste i forskellige færdigheder, og Tinka satser på at blive en af dem.

Om det lykkes, og hvordan det siden går, bliver spændende at følge.

Tinka, Lasse og alle de andre

Tinka og hendes bedste ven Lasse spilles af Josephine Chavarria Højbjerg og Albert Rosin Harson, der begge var med i "Tinkas Juleeventyr" fra 2017.

På rollelisten er der gensyn med Rosita Gjurup (Astrid), Neel Rønholt (Nille), Birthe Neumann (Maja), Martin Lindsten (Mikkel), Ellen Hillingsø (Ingi), Paw Henriksen (Bjergi), Hadi Ka-koush (Skir), Peter Gantzler (Aamund) og Christian Tafdrup (Fileas).

Desuden kan man glæde sig til at møde en række nye karakterer i "Tinka og Kongespillet" - blandt andre Viilbjørk Malling Agger (Falke), Esben Dalgaard (Grot), Jakob Femerling (Birk), Anne Louise Hassing (Gitte), Laurids Skovgaard Andersen (Pelle) og Ulla Vejby (Hilde).

"Tinka og Kongespillet" er skrevet af Ina Bruhn, Stefan Jaworski, og Flemming Klem, og Christian Grønvall har instrueret.

Cosmo Film har produceret med støtte fra FilmFyn og Ford. Cosmo Film stod også bag "Jesus og Josefine" (2003), "Jul i Valhal" (2005), "Juleønsket" (2015) og "Tinkas juleeventyr" (2017).

Annonce

Alle generationer ser med

Da den første julekalender med Tinka og hendes menneskeven Lasse,"Tinkas Juleeventyr" blev vist i 2017, blev det en kæmpe succes. Dengang fulgte over en million med hver aften, og det er den mest set julekalender i TV2-regi nogensinde.

Tomas Hostrup-Larsen fra Cosmo Film, der også producerede "Tinka og Juleeventyret", forventer seertal i samme størrelsesorden denne gang.

- Julekalenderen er blandt de få ting efterhånden, der kan samle hele nationen foran tv-et. Det er mange generationer, der ser med. Det er både forældre sammen med deres små børn, unge teenagere, unge voksne og så en hel masse pensionister, siger han.

Hovedrollerne som Tinka og Lasse spilles af de samme to unge skuespillere, der var med i 2017. 17-årige Albert Rosin Harson spiller Lasse, mens Tinka spilles af 16-årige Josephine Chavarria Højbjerg. Begge var med til gallapremiere i Helios, hvor de skrev autografer og svarede på spørgsmål fra både børn og journalister.

Derfor ved vi nu, at Tinka og Lasse drak te med honning, hvis de var forkølede, at nisserne havde grønne kontaktlinser på, at startscenen, hvor vi ser Tinkas far kongen ride igennem et storslået landskab, er optaget i Svanninge Bakker.

Josphine Højbjerg (16) og Albert Harson (17) satser begge på at få en karriere som skuespillere. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Efter gallaforestillingen sørgede Nathan Benson og hans ansatte på Cafe Soze for at der var pizzasnegle og juice til alle gæsterne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Cirka 250 børn, forældre og bedsteforældre havde en dejlig formiddag i Tinka-land. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce