Annonce
Ugeavisen Faaborg

40 år gammel krigsfilm - nu i Coppa's egen version

Ulykkerne regnede ned over filmholdet under optagelserne til "Apocalypse Now" for 40 år siden. Blandt andet fik hovedrolleindehaver Martin Sheen et nervøst sammenbrud. Foto: AWE
"Apocalypse Now" er blevet kaldt historiens bedste krigsfilm
Annonce

Faaborg: De kommende to weekender har Helios-Teatret en af historiens store filmperler på plakaten, nemlig instruktøren Francis Ford Coppolas mesterværk "Apocalypse Now: Final Cut" - som er en helt ny og tre timer lang udgave af filmen "Dommedag nu", som Coppola havde ønsket den for 40 år siden, da den havde premiere første gang.

Filmen vises søndag den 19., lørdag den 25. og søndag den 26. januar, alle dage kl. 14.

Filmen foregår under Vietnam-krigen, hvor den amerikanske efterretningsofficer Benjamin L. Willards (Martin Sheen) sendes på en hemmelig mission. Willards skal opspore og likvidere den gale oberst Kurtz (Marlon Brando), der skjuler sig dybt inde i Cambodjas jungle, hvor han har etableret sig med sin egen hær af indfødte. Det bliver en rejse gennem krigens helvede og en indre rejse til sindets afkroge.

Den nu 80-årige Francis Ford Coppola har selv klippet filmen om, således at spilletiden nærmer sig tre timer - altså godt og vel en halv time længere end den oprindelige version og med en helt ny og banebrydende lyd, som vil være med til at give biografgængerne den ultimative oplevelse af filmen. Der er også lagt et enormt stykke arbejde i at renovere billedet i 4K ultra-HD.

Den nye endegyldige version havde verdenspremiere i Cannes sidste år, hvor den høstede stående ovationer, og hvor den 40 år tidligere vandt Guldpalmen. "Apocalypse Now" anses som en af de bedste krigsfilm, der nogensinde er lavet og som en af de ultimative film om Vietnam-krigen. Den blev belønnet med to Oscar-statuetter og nomineret til yderligere seks. Ud over Guldpalmen har filmen også vundet tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre udmærkelser.

Med til historien hører også, at ulykkerne regnede ned over filmholdet under optagelserne på Filippinerne med en desperat instruktør med begyndende storhedsvanvid, en hovedrolleindehaver med dårligt hjerte og et stort alkoholproblem, en selvfed, krukket og overvægtig Marlon Brando, en altødelæggende, tropisk storm og masser af sprut og narko.

Coppola er især kendt for at stå bag en af filmhistoriens mest mesterlige trilogier "Godfather".

Ud over Marlon Brando og Martin Sheen ses Dennis Hopper, Harrison Ford og Robert Duvall.

Hele ugen til og med søndag den 19. januar vises "Parasite" og Biografklub Danmark-filmen "De forbandede år" kl. 19.30, sidstnævnte dog kl. 11 fredag den 17. januar. I weekenden kan de yngste se "F for Får - Fårmageddon" begge dage kl. 14.

Den charmerende uldklump Frode Får er tilbage i "Fårmageddon". Foto: SF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Aktiv herre fylder rundt

Ugeavisen Faaborg

Vinderen er fundet

Annonce