Annonce
Ugeavisen Faaborg

50 år: Bo Petersen er født med et særligt gen

I august tiltrådte Bo Petersen som provstisekretær for Faaborg Provsti. Han har kontor på Kanalvej i Faaborg. Foto: Maria Retoft Pedersen
Hvis der findes et særligt genetisk anlæg for frivilligt engagement, så har Bo Petersen fra Nr. Broby det. Han har igennem flere årtier være dybt engageret i sit lokalsamfund. Nu fylder lokalpolitikeren og foreningsmennesket 50 år.
Annonce

Nr. Broby: Det er svært ikke at blive imponeret, når man tager et kig ned over Bo Petersen cv og ser hvor mange steder, han har været engageret gennem årene. For blot at nævne et udpluk: Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre, formand for Ungdomsskolens bestyrelse, aktiv i Folkeoplysningsudvalget, bestyrelsesformand for Trente Mølle, formand for Nr. Broby Støtteforening, menighedsrådsformand i Nørre Broby Menighedsråd, medinitiativtager til den lokale forening Lindberg-Samlingerne, sekretær i Broby Lokalhistoriske Forening og meget, meget mere.

- Når man først er grebet af bacillen, så forfølger den én. Jeg er aldrig blevet presset ind i noget af det, men jeg har altid kastet mig over det, jeg har haft lyst til, siger Bo Petersen.

Som ung var han engageret i elevrådet, men bestyrelsesarbejdet begyndte for alvor, da han fik en knæskade som spiller i Nørre Broby Boldklub. En klub, hvor har var fodboldtræner og holdleder 14 år i træk.

- Da jeg ikke kunne spille på grund af skaden, tænkte jeg, at jeg da så kunne bidrage med noget bestyrelsesarbejde. Og så blev jeg formand i 1993, siger han.

Siden har han varetaget utallige andre bestyrelsesposter.

- Jeg kan godt lide at engagere mig og gøre en forskel. Når jeg har politikerhatten på og engang imellem bliver nødt til at skære i tilskuddet til foreningslivet, så er det rart at kunne give noget tilbage igen, siger han og henviser blandt andet til arbejdet i Nr. Broby Støtteforening, som hver uge arrangerer velbesøgte bankospil.

Her går overskuddet til de lokale sportsforeninger.

For nylig fejrede støtteforeningen, at den i 50 år har holdt bankospil. Der kom over 400 gæster til jubilæet.

- Ud over det økonomiske er de bankospil ugens højdepunkt for nogle af dem, der kommer. Det er jo fantastisk at opleve. Mange har sagt det før mig: Den største glæde er at glæde andre. Men det er jo rigtigt, siger Bo Petersen.

Jeg kan godt lide at engagere mig og gøre en forskel. Når jeg har politikerhatten på og engang imellem bliver nødt til at skære i tilskuddet til foreningslivet, så er det rart at kunne give noget tilbage igen.
Bo Petersen
Annonce

Hjertet banker for Nr. Broby

Bo Petersen er født og opvokset i Nr. Broby og omegn. I 1997 flyttede han til København i forbindelse med sit arbejde i et års tid, men livet i hovedstaden kunne alligevel ikke helt måle sig med livet på hjemstavnen.

- Jeg manglede, at der var højt til loftet og luft omkring mig. Og så savnede jeg mit netværk, forklarer han.

Nr. Broby har en særlig plads i Bo Petersens hjerte.

- Det er et lokalsamfund, hvor vi løfter i flok, og der er mange, der gerne vil hjælpe til, siger han.

I weekenden agerede han julemand for de lokale børn i Broby Moto Cross Klub.

- Det er en tradition, sådan har det været i mange år, siger han.

Bo Petersen har ikke selv kone og børn.

- Det er ikke et bevidst valg. Men det er måske bagsiden var det engagement, jeg lægger for dagen. Måske har det bare været nemmere, at der ikke var nogen, der spurgte, om jeg nu skulle til møde igen i aften, siger han.

Til gengæld nyder han godt af at have tre nevøer i nærheden - de tre guldklumper, som han kalder dem.

Annonce

I Beatles' fodspor

En anden stor passion, Bo Petersen bruger en del af sit liv på, er passionen for rockmusik. Og særligt Beatles.

Blandt andet har Bo Petersen været på flere ture til bl.a. Liverpool og Hamburg, og sidste år tog han med en flok til London for at følge i Beatles' fodspor, som naturligvis også gik forbi det berømte fodgængerfelt på Abbey Road.

- Jeg fik min første kassettebåndoptager af min farfar, da jeg var otte år, og så har det udviklet sig derfra. Der bliver ikke set meget fjernsyn hjemme ved mig. Til gengæld er der musik, fra jeg træder ind ad døren, siger han.

Bo Petersen er med i flere klubber, hvor musikinteressen dyrkes.

Bo Petersen

Født og opvokset i Ståby - landsby mellem Allested-Vejle og Nr. Broby.

Bor nu på Kløverbakken i Nr. Broby.

Er søn af hjemmejælper Mette Marie Petersen og arbejdsmand Arne Petersen.

Tiltrådte i august som provstisekretær for Faaborg Provsti.

Tidligere skoleleder for LOF Faaborg-Midtfyn og LOF Vestfyn.

Bankuddannet og tidligere ansat i Fionia Bank (tidligere Amtssparekassen).

Sidder i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn for Venstre.

Annonce

Åbent hus

Den 10. december fylder Bo Petersen 50 år, og det kan han passende fejre sammen med sine kolleger i kommunalbestyrelsen, som holder møde samme dag.

Bliver du nogensinde færdig med at engagere dig i alt muligt?

- Det tvivler jeg på. Hvorfor skulle jeg på den måde ændre min personlighed radikalt? Så skal hun godt nok være sød, siger fødselaren med et grin.

Lørdag 14. december i tidsrummet 13-17 inviteres til åbent hus i Nr. Broby Forsamlingshus, hvor alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Haastrup fik overrakt prisen som Årets Landsby: - Nu er I en del af landsbyernes 'hall of fame'

Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce