Annonce
Ugeavisen Faaborg

60 års jubilæum i familievirksomhed: 82-årig mor giver en hånd med regnskabet

Ib Møller sætter pris på, at mor Eva Møller stadig giver en hånd med engang imellem, når kontorarbejdet tager overhånd. Hun vil gerne kunne holde styr på os alle sammen, lyder det muntert fra direktør Ib Møller. Foto: Maria Retoft Pedersen
Entreprenørvirksomheden Brdr. Møller, tidl. H. P. Møller, i Gl. Stenderup har haft fuld fart på i seks årtier.
Annonce

Gl. Stenderup: Onsdag den 9. september var en stor dag hos entreprenørvirksomheden Brdr. Møller på Gamle Stenderupvej 7. Flaget var hejst i anledningen af 60 års jubilæum.

- Godt nok er det ikke under samme navn, men stedet og telefonnummeret er det samme, siger Eva Møller, 82.

Hun er enke efter Hans Peter Møller, som for 60 år siden startede murerfirmaet H. P. Møller på privatadressen i Gl. Stenderup, og deres tre sønner overtog så firmaet for 25 år siden. Herefter har firmaet kørt under navnet Brdr. Møller.

- I dag er vi to brødre tilbage, der arbejder i firmaet, min bror Jan og jeg. Vi er alle tre registreret som ejere, fortæller direktør Ib Møller, 60.

- Det sjove er, at vi har kunder, som har fulgt os hele vejen. Vi har en kunde, vi har bygget tre huse for gennem tiden, lyder det fra Eva Møller, som stadig hjælper til i virksomheden, der jo styres fra kontoret lige på den anden side af køkkendøren.

- Langt hen ad vejen laver vi de samme ting i dag, som vi hele tiden har gjort. Og sådan en dag som i dag tænker vi jo også på, at vi ikke ville været kommet så langt, hvis ikke vi havde gjort vores arbejde ordentlig, siger Ib Møller.

Brdr. Møller løser opgaver inden for murer-, entreprenør- eller kloakarbejde primært på Fyn.

Annonce

Bred palet af opgaver

I dag er der seks ansatte i firmaet, men det har svinget gennem årene.

I starten var der kun H. P. Møller, en nabo, som blev ansat som murerarbejdsmand, og så naturligvis Eva Møller.

- Men da vi byggede Betzyslyst (boligkvarter i Faaborg, red.) i starten af 80'erne, var der nogle og tredive ansatte. Det var, da vi var på det højeste, siger Eva Møller.

- Dengang kom jeg lige fra skolebænken som 21-årig og blev sat ind på byggepladsen som formand. Der fik jeg nok og se til, griner Ib Møller, der har en baggrund som murer, bygningstekniker og kloakmester.

Næringsbrevet, fra da H. P. Møller startede virksomheden tilbage i 1960, er fundet frem i anledningen af jubilæet. Foto: Maria Retoft Pedersen

Der er nok at lave i dag for de seks ansatte, og arbejdsmarkedet har ændret sig, forklarer Ib Møller.

- I gamle dage ringede man til en tømrer, når man skulle have udført tømrerarbejde, en murer, når man skulle have udført murerarbejde og så fremdeles. I dag ringer man til én, som sørger for det hele. Derfor benytter os vi i højere grad af underleverandører, siger han.


Helbredet er jo efterhånden godt brugt, og skulle man have én ind i virksomheden, der skal køres ind, tager det et sted mellem 5-10 år. Så skal det til at være.

Ib Møller


Opgaverne i firmaet spænder fra større boligbyggerier og etablering af badeværelser til kirkereparationer og belægninger.

- 98 procent af opgaverne kommer gennem netværk. Vi bruger ikke tid på opsøgende arbejde, siger Ib Møller, der vurderer, at der er flest privatkunder igennem biksen, men størstedelen af omsætningen kommer fra erhvervskunder og entrepriser.

Annonce

Hvem skal tage over

Ib Møller har i flere år overvejet, om der kunne findes en arvtager til firmaet, når han ikke kan arbejde længere. Han har selv fire børn og et bonusbarn, men ingen er dem er interesserede.

- Helbredet er jo efterhånden godt brugt, og skulle man have én ind i virksomheden, der skal køres ind, tager det et sted mellem 5-10 år. Så skal det til at være, siger Ib Møller, der gerne ser, at firmaet kunne køre videre.

- Men det skal ikke være for enhver pris. Det skal være den rigtige, siger han.

Det er da heller ikke fordi, han selv har planer om at takke af lige foreløbig.

- Jeg har altid sagt, at jeg bliver ved, til jeg bliver båret ud. Jeg ser ikke noget alternativ, siger han.

Nogen stor jubilæumsfejring bliver det ikke til i disse coronatider, men jubilæet markeres for indbudte ved det årlige personalearrangement inden længe.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kirketider uge 39

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Gudstjenester

Annonce