Annonce
Ugeavisen Faaborg

Amalie fra Vantinge får drømmen opfyldt: I lære som konditor på Falsled Kro

Amalie Skjoldemose Petersen har kun været en uge på Falsled Kro, hvor hun her er i gang med at lave baguetter til aftenens ostebord. Foto: Palle Søby
21-årige Amalie Skjoldemose Petersen er netop startet i lære som konditor på Falsled Kro. Det er en drøm, hun har haft lige siden 6. klasse. Et år med linjen "Mad & livtag" på Faaborgegnens Efterskole var også menneskeligt set et vigtigt skridt på vejen.

Faldsled: Lige siden hun gik i 6. klasse på Vantinge Skole på Midtfyn, har Amalie Skjoldemose Petersen drømt om at blive konditor.

Nu er drømmen tæt på at blive opfyldt. Efter at have gennemført en uddannelse som bager er hun 1. oktober startet i lære som konditor.

Og man må sige, at hun rækker efter stjernerne straks fra begyndelsen. For der findes næppe noget sted på Fyn, hvor hun får større udfordringer og kager og desserter på højere niveau end på Falsled Kro.

Annonce

- Som barn var jeg med til at lave kager derhjemme, og det var altid mig, der fik lov til at sprøjte flødeskum på lagkagerne. Det fangede mig bare. På skolen i Vantinge havde vi et arrangement, hvor man skulle lave en kage, og dér vandt jeg for "bedste kage" det år. Det hjalp selvfølgelig også på det, fortæller Amalie, 21 år.

Efterskolen gav et boost

Dengang i folkeskolen var hun en mere stille og genert pige, men hun fik et gevaldigt boost, ikke mindst menneskeligt, da hun i 2014-2015 tog 10. klasse på Faaborgegens Efterskole.

- De har en linje, der hedder "Mad & livtag", og det var i høj grad medvirkende til, at jeg valgte skolen. Vi lavede rigtig meget mad, nogle gange til arrangementer med 500 mennesker, og vi lavede masser af kager og fik mange kreative tanker. Folkeskolen var nok ikke helt god ved mig i 7.-9. klasse, men det år på efterskolen gjorde, at jeg blev en langt mere åben person og turde åbne mig for flere mennesker.

Amalie Skjoldemose Petersen (til venstre) er i bedste hænder hos Mia Paaske, der er udlært konditor og har været halvandet år på Falsled Kro. Foto: Palle Søby

Efter året på Faaborgegnens Efterskole gennemførte hun grundforløbet på Kold College i Odense, men det lykkedes ikke dengang at finde en læreplads som konditor. I stedet kom hun i lære som bager hos Kvickly i Svendborg, hvor hun blev udlært i foråret 2017.

- Jeg havde søgt lidt lærepladser som konditor, inden jeg gik til svendeprøve i maj, men fik ikke rigtig nogen respons. Men efter svendeprøven, hvor jeg fik bronzemedalje, så skal jeg da love for, at der kom svar tilbage, fortæller Amalie.

Hun fik også respons fra Falsled Kro, hvor hun fik lov at komme og være med et par dage, og det gik så godt, at de tilbød hende en læreplads.

Så nu står hun i et mindre lokale på kroen sammen med Mia Paaske, der er udlært konditor og har været på kroen i halvandet år.

Annonce

Vil være chokolatier

Hvis alt går vel, kan Amalie også kalde sig udlært konditor 31. marts 2022.

- Derefter kunne jeg godt tænke mig at uddanne mig til chokolatier, det tager et halvt år, og måske tage et ismesterkursus, som tager fire måneder. Jeg vil gerne videre måske på et stort hotel i København. Eller måske tage til Frankrig tre måneder eller et halvt år.

Blå bog

Amalie Skjoldemose Petersen, 21 år, født og opvokset i Vantinge på Midtfyn.

Gik i 0.-6. klasse på Vantinge Skole, derefter 7.-9. klasse på Nordagerskolen i Ringe.

Tog 10. klasse med linjefaget "Mad & Livtag" på Faaborgegnens Efterskole.

Gennemførte grundforløbet på Kold College i Odense.

Udlært som bager hos Kvickly i Svendborg.

Fra 1. oktober 2020 i lære som konditor på Falsled Kro.

Bor hos sine forældre i Vantinge.

Har en kæreste i Odense og har planer om at flytte sammen med ham.

Amalie følger med i de forskellige bageprogrammer i fjernsynet.

- Jeg har set "Det søde liv", "Price og Blomsterberg, "Den store bagedyst", den britiske udgave af "Den store bagedyst", og jeg ser alt, hvad jeg kan finde af kagevideoer på Youtube og Instagram. Da min veninde blev student, lavede jeg studenterkagen, og da min søster blev konfirmeret fornylig, lavede jeg en kransekage formet som en kirke.

Og hendes egen favoritkage?

- Jeg elsker banankage!

Amalie Skjoldemose Petersen befinder sig i skønne omgivelser både ude og inde på Falsled Kro. Foto: Palle Søby
Amalie Skjoldemose Petersen og konditor Mia Paaske har deres eget lokale herinde bagved, hvor de i fred kan stå og kræse om desserter, kager og brød på Falsled Kro. Foto: Palle Søby
Amalie Skjoldemose Petersen har ofte lange arbejdsdage, lige nu fra klokken 10 til 22 på Falsled Kro, hvor hun her er i gang med baguetter til aftenens ostebord. Foto: Palle Søby
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Livsstilsmesse på Boltinggaard Gods

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Særudstilling på Faaborg Museum afsluttes med uropførelse af musikværk skrevet af lokale verdensstjerner

Annonce
Ugeavisen Faaborg

Esports-drenge fra Faaborg er blevet pokalmestre

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Trio underholder ved musikforenings 175. generalforsamling

Ugeavisen Faaborg

Lad Frede Damgaard kigge dig dybt i øjnene

Ugeavisen Faaborg

Det gode liv på havnen: Engang sejlede Bent og konen fra Faaborg til Berlin og hjem igen

Ugeavisen Faaborg

Ægtepar satser stort og køber partneren ud: - Vi har satset alt, vi ejer - og lidt til

Ugeavisen Faaborg

Ugens indspark: Forhindrer alliancer og oprustning virkelig krig - og hvad er alternativet?

Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Top Gun, Downton Abbey, dansk ungdomsfilm og noget for familierne

Ugeavisen Faaborg

Usædvanligt jubilæum: Efter 70 år mødes efterskoleelever stadig

Ugeavisen Faaborg

Ugens klumme: Det kommende år bliver et fantastisk godt festivalår

Ugeavisen Faaborg

Så er der atter liv i Den Gamle Gaard

Ugeavisen Faaborg

Spændende biler på Sydfyn til Kr. Himmelfart

Ugeavisen Faaborg

Se efter de blå mærker: Så høj bliver stormflodsmuren i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Annonce