Annonce
Ugeavisen Faaborg

Anders Lund Madsen leder efter livskvaliteten på Lyø og Avernakø i ny podcast

Vært Anders Lund Madsen lægger blandt andet vejen forbi Lyø og Avernakø i podcasten "Trods dårlige odds". Pressefoto: Claus Bjørn Larsen
Podcastserien ’Trods dårlige odds’ tager lytterne med på en rejse væk fra de store byer og ud på landet for at finde svaret på, hvorfor livskvaliteten er så høj hos folk, der bor i de danske yderområder og landdistrikter. Turen går blandt andet til Lyø og Avernakø.
Annonce

Faaborg og øerne: I Danmark er livskvaliteten højere på landet end i byerne – det viser flere undersøgelser fra Danmarks Statistik og Gallup. Dét undrer Anders Lund Madsen, der selv bor midt i København, hvor han ofte hører historier om fraflytning, lukkede skoler og forfald i de danske yderområder. Anders Lund Madsen tager derfor på roadtrip for at blive klogere på, hvad det er, der giver livet på landet kvalitet.

Anders Lund Madsens rejse er blevet til podcastserien ’Trods dårlige odds’, som Realdania står bag.

Med på linjen har Anders Lund Madsen landdistriksforsker Pia Heike Johansen fra SDU, som er en del af forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’.

- I Realdania synes vi, det er interessant, at menneskekenderen Anders Lund Madsen og landdistriktsforskeren Pia Heike Johansen sammen får tegnet et portræt af hverdagslivet og livskvaliteten på landet anno 2020. For hvordan kan det være, at livskvaliteten er så høj i yderområderne, når man mange steder er udfordret af fraflytning, en aldrende befolkning og lav økonomisk vækst? Det skal vi have skabt en bedre forståelse af, og det bidrager podcasten til gennem journalistisk reportage og forskerens perspektiver, fortæller Simon Harboe, projektchef i den filantropiske forening Realdania i en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale folk er med

I podcastens fjerde afsnit sender landdistriksforsker Pia Heike Johansen Anders Lund Madsen til Lyø og Avernakø med en mission om at finde ud af, om livet har høj kvalitet, når man er gammel på de små øer i det sydfynske Øhav.


I Realdania synes vi, det er interessant, at menneskekenderen Anders Lund Madsen og landdistriktsforskeren Pia Heike Johansen sammen får tegnet et portræt af hverdagslivet og livskvaliteten på landet anno 2020. For hvordan kan det være, at livskvaliteten er så høj i yderområderne, når man mange steder er udfordret af fraflytning, en aldrende befolkning og lav økonomisk vækst?

Simon Harboe, projektchef i den filantropiske forening Realdania


Her viser det sig, at både havørnen og lægehelikopteren jævnligt kommer på besøg til stor glæde og tilfredshed for øernes beboere, og selv blinde Erna Vindeløv på snart 90 kunne ikke drømme om at flytte væk. Til gengæld er der ikke udelt begejstring for turister og centrale tiltag med gratis færgebilletter til alle danskere i en coronaramt sommer, for fred og ro er nu engang det bedste, lyder det.

I afsnittet medvirker John Hansen, flaskedreng og havnefoged på Lyø, Karsten Møllegaard, sognefoged Lyø, Mona Lykke Enghuus og Lars Enghuus, Avernakø, samt Erna Vindeløv, Avernakø.

Podcastserien består af i alt syv afsnit, som tager lytterne med til seks steder i Danmark, hvor forskningsprojektet ’Livskvalitet i yderområder og landdistrikter’ har lavet feltarbejde. De seks steder er: Præstø, Odsherred, Norddjurs, Lyø, Avernakø, Fjaltring og Bornholm.

Forskningsprojektet er støttet af Realdania.

Podcasten kan høres på www.realdania.dk/podcast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce