Annonce
Ugeavisen Faaborg

Avernax aflyses i 2021: Det gør sgu ondt - vi elsker jo den festival

Avernax-arrangørerne var ellers forudseende og havde for længe siden nedsat en arbejdsgruppe, der skulle komme med tiltag, der ville gøre festivalen mere coronasikker. Desværre kan festivalen ikke afholdes under de netop vedtagne retningslinjer, mener arrangørerne. Arkivfoto: Anne Bæk
Selvom deltagertallet holder sig langt under forsamlingsloftet, er der dele af de udmeldte restriktioner i genåbningsplanen, der ikke kan forenes med den udsolgte ø-festival, lyder det fra arrangørerne.

Avernax: Det bliver heller ikke i år, der bliver skålet i karakteristiske kopper, danset folkedans i lange kæder på festivalpladsen og set solnedgange over Øhavet fra Munke Strand.

Torsdag melder arrangørerne af ø-festivalen ud, at 2021-udgaven aflyses, og festivalgæsterne må vente til 11.-14. august 2022 på næste udgave af Avernax.

Det sker i kølvandet på den genåbningsaftale for festivalsæsonen, som regeringen sammen med støttepartierne lancerede for nylig. Aftalen førte en bølge af aflysninger blandt større festivaler med sig, og nu kommer Avernax så til at dele skæbne med Heartland, Tinderbox, Langelandsfestivalen og flere andre.

Annonce


Stemningen var tung på det møde. Det gør sgu ondt - for vi elsker jo den festival. Og det gør måske endda ekstra ondt, når der bliver lagt nogle regler ned over os, som vi ikke føler er nødvendige for et arrangement som vores på Avernakø med god plads.

Jesper Kirkbak


- Det er en kæmpe mavepuster, og vi har brugt noget tid på at vende og fortolke aftaleteksten sammen med Dansk Live (Interesseorganisation for festivaler og spillesteder, red.). Den helt store stopklods er forbuddet mod at have overnattende gæster, og det betyder, at vi ikke kan afholde Avernax. Derudover skal vi kunne opdele festivalen i sektioner á 500 personer, som på intet tidspunkt må have direkte kontakt med hinanden. To parallelle festivaler. Det ville være som at bygge en mur ned gennem festivalpladsen. Det kan vi slet ikke se for os, selv hvis vi kunne løse det med overnatningen, siger Jesper Kirkbak, der er formand for Avernax.

Minimerer udgifterne

- Vi har sat os sammen i festivalledelsen, kigget hinanden i øjnene og taget en beslutning på det oplyste grundlag, vi nu har. Stemningen var tung på det møde. Det gør sgu ondt - for vi elsker jo den festival. Og det gør måske endda ekstra ondt, når der bliver lagt nogle regler ned over os, som vi ikke føler er nødvendige for et arrangement som vores på Avernakø med god plads, siger han og understreger, at der selvfølgelig er fuld forståelse for, at der skal tages hensyn til coronapandemien.

- Vi følte os klar til at afholde en sikker festival badet i håndsprit og god plads. Men sådan skulle det altså ikke være, tilføjer han.

Krav til festivalerne

I den nyligt vedtagne genåbningsaftale fremgår det blandt andet, at festivaler max må have 2.000 deltagere. Dog skal det ske i sektioner á 200 personer. Efter 1. august hæves antallet af personer i sektionerne til 500 med max 5.000 deltagere i alt.

Sektioner af 2.000 og maks 10.000 deltagere vil kunne komme på tale, når det vurderes at være sundhedsmæssigt forsvarligt.

Derudover er der krav om coronapas, og at festivalerne skal lave en sundhedsplan.

I aftalen henvises der desuden til de omtalte krav og restriktioner, en ekspertgruppe kom med i april.

Heri fremgår det blandt andet, at overnatning på festivalerne ikke kan komme på tale.

Nu venter forhandlinger med leverandører og samarbejdspartnere.

- Ligesom sidste år, hvor festivalen også blev aflyst, gælder det om for os at få minimeret vores udgifter mest muligt. Derudover afventer vi, at der bliver meldt klart ud om en kompensationsordning. Jeg er fortrøstningsfuld rent økonomisk, siger Jesper Kirkbak.

Annonce

Fuld skrue i 2022

Avernax er drevet af frivillige, som nu for andet år i træk for aflyst det, I har arbejdet på. Kan I fortsat holde gejsten oppe?

- Det kan bestemt være en bekymring. Grunden til, at vi arrangerer en festival, er, at vi synes, det er sjovt, og vi har lyst til det. Og det er da enormt frustrerende lige nu. Det gør ondt, men vi skal nok give den fuld skrue i 2022.

Rigtig mange af dem, der skulle have været med på festivalen i år, havde beholdt deres billet fra den aflyste festival i 2020. Nu håber formand Jesper Kirkebak, at rigtig mange er klar til samme manøvre en gang til. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen

Dem, der har billetter til den nu aflyste festival, har mulighed for at få refunderet deres billetter. Alternativt gælder de til festivalen i 2022.

- Ud af næsten 700 solgte billetter kunne det sidste år tælles på få hænder, hvor mange der bad om at få refunderet deres billet. Så lige nu er festivalen så godt som udsolgt i 2022. Vi håber, at rigtig mange ligesom sidste år vil beholde deres billetter. Vi glæder os til at se alle i 2022. Det bliver en meget forløsende fest, siger Jesper Kirkbak.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Kandidater efterlyses: Hvem fortjener titlen som Årets Faaborgenser?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Faaborg

Så er der blomstrende buffet: Til glæde for både børn og sommerfugle

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Faaborg

Værkerne udstilles: Faaborgkunster har givet børn og unge med psykiske lidelser mulighed for at se sig selv i nyt lys

Ugeavisen Faaborg

Ugens film: Helios med premiere på den danske 'Smagen af sult'

Ugeavisen Faaborg

Livemusik med Klaus Baba og Maja Kvist

Ugeavisen Faaborg

International kunstner vender hjem: Ulrik Møller udstiller på Faaborg Museum

Ugeavisen Faaborg

Flot fane til Helligåndskirken

Ugeavisen Faaborg

Fyraftenskoncert med Anitta Svärd og Bo T. Lerche

Ugeavisen Faaborg

9. klasse vandt i taknemmelighed: Overrasket med check på 10.000 kroner

Midtfyns Posten

101-året for genforeningen fejres i Brahetrolleborg

Ugeavisen Faaborg

Ny anlægsgartner: Christian er blevet et gladere menneske af at være selvstændig

Ugeavisen Faaborg

Sort-hvid stumfilm med et twist: Elever fra Brobyskolerne vinder pris for årets bedste film

Ugeavisen Faaborg

Bryllup

Ugeavisen Faaborg

Vindere af konkurrence: De skal på fattiggård

Ugeavisen Faaborg

B&B og campingplads i samarbejde: Nu kan du leje vandsportsudstyr i Faldsled

Ugeavisen Faaborg

Heller ingen jul i Faaborg Kirke i år: - Revnerne i hvælvingerne er voldsommere, end vi havde regnet med

Ugeavisen Faaborg

Spændende foredrag om Danmarks kendte kunstnerpar

Ugeavisen Faaborg

Se billederne fra Faaborgs vilde aften: Nøj, hvor havde vi glædet os til fyre den af

Ugeavisen Faaborg

Overvældet af følelser: Formand mistede mælet under takketale

Ugeavisen Faaborg

Motionsbingo i Diernæs - smukke vandreture med motion til hjernen og benene

Ugeavisen Faaborg

Lyngvild designer medaljen: Ravnsborg åbner dørene for vandrere til Viking Walk

Ugeavisen Faaborg

Så skal Dannebrog til tops: 70 nye flagstænger giver flot flagallé i Faaborg

Ugeavisen Faaborg

Outdoor-klumme i perfekte rammer

Annonce