Annonce
Ugeavisen Faaborg

Børn laver små mennesker til Faaborg Miniby

Børnebilledskolen befolker Faaborg Miniby
Børn fra Børnebilledskolen i Faaborg har lavet en masse små figurer, som nu bliver udstillet i Faaborg Miniby hele efterårsferien.
Annonce

Faaborg: Nu kommer der snart nyt liv i gaderne i Faaborg Miniby. I form af en masse små figurer, som børn i Faaborg Børnebilledskole har lavet. Figurerne er modelleret i samme størrelsesforhold som minibyens huse og er iklædt gældende mode i købstaden Faaborg i 1890'erne, som er det tiår, minibyen ”lever” i.

Figurerne bliver udstillet hele efterårsferien, inden de går indendørs for vinteren.

Billedskolebørnene har selv besigtiget minibyen sammen med dens borgmester og murerlav for at få gode ideer til små situationer og tableauer. De har prøvet at regne ud, hvor store deres figurer skal være, og de har også haft besøg af historiker Tissel Lund-Jacobsen fra Øhavsmuseet, som fortalte og viste fotos og tegninger af hverdagsliv, social lagdeling og kvinders, mænds og børns klædedragter.

Billedskolebørnene kunne spørge hende om alt muligt. For eksempel om der fandtes fodbold i 1890. Eller om ikke menneskers middelhøjde var noget mindre dér for 120-130 år siden.

- Normalt er vi ikke så skoleagtige i Børnebilledskolen, men jeg synes, det er vigtigt, at børnene oplever, at billedkunst ikke kun er en "for sjov"-kreativitet, men at kunst handler om alt i hele verden, selv skolefag som matematik og historie, forklarer kunstner Karsten Auerback, der leder Faaborg Børnebilledskole.

En del af billedskolebørnene vil komme og stille deres figurer op i Faaborg Miniby fredag 9. oktober kl. 14.30.

Hvor mon han skal hen, denne lille fyr? Foto: Faaborg Børnebilledskole
Børnene fra Børnebilledskolen prøver at finde den helt rigtige placering til deres små figurer. Foto: Faaborg Børnebilledskole
De 20 figurer, inden de bliver malet. Foto: Faaborg Børnebilledskole
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce